Ωραιόκαστρο: Εμμένουν στο “όχι” για τα προσφυγόπουλα

Ωραιόκαστρο: Εμμένουν στο “όχι” για τα προσφυγόπουλα

Αποφασισμένοι οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου -παρά την γενικευμένη κατακραυγή- να μην επιτρέψουν στα προσφυγόπουλα να πάνε σχολείο. Μάλιστα χαιρετίζουν την κίνηση των γονέων στη Μυτιλήνη (Vid)

Συνέλευση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου, οι οποίοι συνεχίζουν -παρά τις αντιδράσεις και την κατακραυγή- να εμμένουν στη θέση τους πως κανένα προσφυγόπουλο δεν πρέπει να φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο.

Έπειτα από ομιλίες, οι κάτοικοι αποφάσισαν για τα μέλη που θα συστήσουν τον σύλλογο που θα τους εκπροσωπεί αναφορικά με το ζήτημα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και έκαναν έπαρση της σημαίας.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα προσφυγόπουλο να ενταχθεί στα σχολεία του δήμου, καθώς όπως λένε τα δικά τους τα παιδιά αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, όπως το ότι κάνουν μάθημα σε λυόμενα. Σε περίπτωση, μάλιστα, που παιδιά προσφύγων παρακολουθήσουν τελικά μαθήματα στα σχολεία του Ωραιοκάστρου, οι ίδιοι προειδοποιούν με αποχή των δικών τους παιδιών.

Επιπλέον, υποστηρίζουν την κίνηση γονέων να τοποθετήσουν λουκέτα σε σχολείο της Μυτιλήνης, προκειμένου να δηλώσουν έτσι την αντίθεσή τους για το θέμα, δηλώνοντας ότι κι εκείνοι θα προχωρήσουν σε ανάλογη πράξη. Ακόμη, τονίζουν ότι θα στηρίξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης αν χρειαστεί.

Πηγή: thestival

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα