Ορεστιάδα: Σε μυστική τοποθεσία κρατούνται οι δύο Τούρκοι Κομάντο

Ορεστιάδα: Σε μυστική τοποθεσία κρατούνται οι δύο Τούρκοι Κομάντο

Δύο Τούρκοι παραδόθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας, παρουσία Έλληνα δικηγόρου και έκτοτε κρατούνται. Κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Θρίλερ με την υπόθεση των δύο Τούρκων κομάντο της «μπορντώ μπερελί» που καταζητούνται από τις τουρκικές Αρχές ως συμμετέχοντες στο σχέδιο και την απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος, σε επιχείρηση που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο που βρισκόταν λίγη ώρα πριν την εισβολή τους.

Την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία η δίκη των εμπλεκομένων στην υπόθεση, η Ελλάδα μπαίνει ξανά στη δίνη των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας.

Οι δύο Τούρκοι εισήλθαν τα σύνορα της χώρας και παραδόθηκαν παρουσία Έλληνα δικηγόρου στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας στις 15/02, αναφέροντας πως είναι Τούρκοι στρατιωτικοί και ονομάζονται Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο Τούρκοι κομάντο υπέβαλαν αίτημα για άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία στις 20/02, πάντα παρουσία Έλληνα δικηγόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, ακολούθησε διασταύρωση των στοιχείων που έδωσαν και προέκυψε πως ήταν αληθή και μάλιστα αναγνωρίστηκαν και από τις φωτογραφίες των καταζητούμενων “μπορντώ μπερελί” που έχουν εκδώσει οι τουρκικές Αρχές για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Το αίτημα ασύλου αναμένεται να κριθεί από τις αρμόδιες Αρχές της χώρας και έκτοτε κρατούνται στην Θράκη σε μυστική τοποθεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα