Οργή φιλοζωικών για τροπολογία που προβλέπει 'κέντρα διαμονής' για τα αδέσποτα

Οργή φιλοζωικών για τροπολογία που προβλέπει 'κέντρα διαμονής' για τα αδέσποτα

Με τροπολογία που όπως καταγγέλλεται κατατέθηκε εκπρόθεσμα προβλέπεται η δημιουργία κέντρων περίθαλψης για τα αδέσποτα ζώα- Γιατί αντιδρούν οι οργανώσεις

Την αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων προκαλεί η τροπολογία για τα αδέσποτα που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Η ρύθμιση, που επιχειρεί να αντιμετωπίσει το υπαρκτό πρόβλημα με τα αδέσποτα, δεν φαίνεται ωστόσο βρίσκει σύμφωνες τις φιλοζωικές οργανώσεις, που εξέδωσαν ανακοίνωση, αναφέροντας ότι τα σχέδια της κυβέρνησης προσβάλλουν βάναυσα τα αισθήματα φιλοζωίας και πολιτισμού κάθε σκεπτόμενου πολίτη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και η Animal Action αναφέρεται ότι:

«Είναι εντελώς απαράδεκτη η τροπολογία με σκοπό δήθεν περίθαλψη και μείωση των αδέσποτων ζώων», που αποτελεί αντικείμενο του Σχεδίου Νόμου (του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), το οποίο ακόμη περιμένουμε να τεθεί σε διαβούλευση.

Πρώτον, με προσθήκη (εκπρόθεσμη τροπολογία που, παραδόξως, υπογράφουν τέσσερις υπουργοί) της τελευταίας στιγμής σε άσχετο σχέδιο νόμου (30 ώρες πριν τη συζήτησή του στην Ολομέλεια), τίθεται ξαφνικά ζήτημα "εγκατάστασης και λειτουργίας κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας". Η τροπολογία αυτή υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Ι. Τσιρώνη, που οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί αναφερόμενος σε »παράνομη μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία».

Δεύτερον, δεν υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία οι όροι «κέντρα περίθαλψης» και »κέντρα διαμονής» αδέσποτων ζώων και επομένως είναι τουλάχιστον παράλογο, με την επίμαχη τροπολογία, να επιτρέπονται εγκαταστάσεις αρρύθμιστες από το Νόμο. Διερωτόμαστε εάν η τροπολογία φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις του «Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ). Ολα αυτά, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της δασικής προστασίας».

ADVERTISING

SHARE: