Οργή Ιερώνυμου για την απαλλαγή απ’ τα θρησκευτικά χωρίς έγγραφο. ‘Η παιδεία μας είναι ελληνοχριστιανική’

Οργή Ιερώνυμου για την απαλλαγή απ’ τα θρησκευτικά χωρίς έγγραφο. ‘Η παιδεία μας είναι ελληνοχριστιανική’
ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΚΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ(ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ) 5 ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ..ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ Ο ΜΗΤΡΟΠ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΚΟΤΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞ.ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΝΑΓ ΜΑΝΟΥΡΗΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ(ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΜΑΚΑ) ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ---ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών. Εμφανώς ενοχλημένος ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισήμανε: "Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα. Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου"

«Δεν είναι του Υπουργείου αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της», τόνισε από το Σιδηρόκαστρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σχετικά με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, για την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν.

Εμφανώς ενοχλημένος ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισήμανε:

«Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα. Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου».

Με συμμετοχή στο διάλογο που σιγά – σιγά ανοίγει σχετικά με τα θέματα της Εκκλησίας στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Ιερώνυμος ήταν σαφής:

«Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα. Αλλά στο Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουν παπάδες, αρχιερείς, αν δεν θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό που έχουμε, την ιστορία μας κ.λπ. Οι Έλληνες λοιπόν θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος, τότε τα κουβεντιάσουμε πάλι», υπογράμμισε.

Στο μεταξύ την ερχόμενη Τρίτη πρόκειται να γίνει η πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με το νέο υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα