Οργή με την προκλητική ομολογία θείου του γυναικοκτόνου της Τζεβριέ: “Όλοι δέρνουμε τις γυναίκες μας”

Οργή με την προκλητική ομολογία θείου του γυναικοκτόνου της Τζεβριέ: “Όλοι δέρνουμε τις γυναίκες μας”
Ενδοοικογενειακή βία istock

Σε μια πρωτοφανή προκλητική δήλωση προχώρησε ο θείος του γυναικοκτόνου της 29χρονης Τζεβριέ η οποία ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της. Υπερασπίστηκε από το βήμα του δικαστηρίου τον ξυλοδαρμό των γυναικών, υποστηρίζοντας ότι "όλοι το κάνουν".

Την οργή όσων βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα προκάλεσε η κυνική ομολογία θείου του 31χρονου γυναικοκτόνου της Τζεβριέ, ο οποίος με την κατάθεσή του προσπάθησε να κανονικοποιήσει την ενδοοικογενειακή βία και συγκεκριμένα τον ξυλοδαρμό γυναικών από τους συντρόφους τους.

Η κατάθεση του θείου του κατηγορουμένου ο οποίος ήταν μάρτυρας υπεράσπισής του είχε ως αποτέλεσμα και την έντονη αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, ο μάρτυρας ανέφερε ότι «όλοι τις δέρνουμε τις γυναίκες μας, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας», ενώ συνέχισε λέγοντας «δεν είπαμε να τις σκοτώσουμε αλλά εννοείται ότι τις δέρνουμε».

«Σήμερα είναι η τυχερή σας μέρα που δεν κάθεστε κατηγορούμενος αλλά αν μάθω ξανά ότι δείρατε τη γυναίκα σας θα πάτε κατηγορούμενος», φέρεται να είπε ο πρόεδρος σύμφωνα με τη δικηγόρο.

«Ο μάρτυρας μάλλον θεώρησε ότι είναι σε καφενείο και εξέφρασε απόψεις οι οποίες ευτυχώς φτάσαμε στο 2022 και με τη συμπαράσταση και το κίνημα όλων μας εξαλείφονται» είπε η κα Ανάσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ορεστιάδας επέβαλε ισόβια κάθειρξη στον σύζυγο της 29χρονης από την Αλεξανδρούπολη, για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της, η 29χρονη Τζεβριέ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου τέσσερις ημέρες μετά άφησε την τελευταία της πνοή τον Δεκέμβρη του 2021.

Ο 31χρονος με μεγάλη καθυστέρηση την πήγε στο νοσοκομείο, όπου ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του έπεσε από τη σκάλα. Τα χτυπήματα που της έδωσε, της προκάλεσαν ρήξη σπλήνας και ήπατος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα