Όταν οι συλληφθέντες στην Κοζάνη έλεγαν: “Η γάτα με γρατζούνισε πολύ”

Όταν οι συλληφθέντες στην Κοζάνη έλεγαν: “Η γάτα με γρατζούνισε πολύ”

Τους διαλόγους μεταξύ των συλληφθέντων για την ληστεία στην Κοζάνη, κατάφερε να αποκωδικοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. "Η γρατσουνισμένη γάτα και τα ρούχα που έπεσαν από το μπαλκόνι"

Κωδικοποιημένοι διάλογοι των τεσσάρων συλληφθέντων για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Οι περίεργες συνεννοήσεις αποκωδικοποιήθηκαν από την αστυνομία το απόγευμα της Τετάρτης, μαζί με σχεδιαγράμματα που βρέθηκαν στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια .

Το περιεχόμενο εντοπίστηκε σε USB.

Χαρακτηριστικά, ορισμένες από τις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν οι νεαροί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ είναι οι εξής:

“Η γάτα με γρατζούνισε πολύ” σημαίνει “ενεργοποιώ τους φίλους μου με τη σειρά που είπαμε”.

Για να ξέρεις ποιο φίλο μου θα βρεις σου γράφω ο “Βασίλης έπαιξε τουρνουά πόκερ σε ένα φίλο του και βγήκε πρώτος (ή δεύτερος, ή τρίτος κτλ)”.

Όταν εσύ θα απαντήσεις η γάτα έχει γίνει πολύ επιθετική σημαίνει “θα έχεις κανονίσει με το φίλο μου”.

“Μου έπεσαν τα ρούχα από το μπαλκόνι” σημαίνει ότι σε δυο ημέρες από εκείνη στιγμή και στις έξι το απόγευμα θα είμαι στα σκαλάκια και θα με περιμένει ραδιοταξί.

Αυτό που προσπαθούν να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί είναι, αν πίσω από αυτές τις κώδικες συνεννοήσεις ήταν παλαιοτέρα ή νεότερα χτυπήματα.

Εν τω μεταξύ σε επιστολή του που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα ο Νίκος Ρωμανός, εκ των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, αναφέρει ότι δεν υπήρξε μέλος της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα