Παγώνη: Γιατί συνίσταται το εμβόλιο στους 3 μήνες

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού EUROKINISSI

Η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, εξήγησε γιατί η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στους τρείς μήνες είναι ασφαλής.

Για την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στους τρείς μήνες, για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της νέας μετάλλαξης Όμικρον, αλλά και για το πότε θα γίνεται αναμνηστική δόση, έκανε λόγο η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, αναφέρθηκε αρχικά στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου και στην νέα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού. Η ίδια επεσήμανε πως υπάρχουν ενδείξεις πως η νέα μετάλλαξη καλύπτεται από τα εμβόλια τονίζοντας πως "το σημαντικό είναι το ποσοστό αποτελεσματικότητας".

Ερωτηθείσα γιατί αποφασίστηκε από τους ειδικούς η χορήγηση της τρίτης δόσης στους 3 μήνες, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι" όταν κάνουμε και τις τρεις δόσεις μαζί δυναμώνουμε τόσο πολύ τον οργανισμό και για την Όμικρον ακόμα και αν έχουμε πολλά περιστατικά. Στόχος είναι να ενισχύσουμε τον οργανισμό ώστε να έχει αντισώματα και να επιτεθεί στις μεταλλάξεις και τον ιό που δεν πρόκειται να φύγει αν δεν εμβολιαστούμε".

Στη συνέχεια σχολίασε τις αντιδράσεις για τη συχνότητα των εμβολίων, τονίζοντας πως η αναμνηστική δόση δεν θα γίνεται κάθε 4 μήνες, αλλά λογικά κάθε 9-12 μήνες, όπως γίνεται και με το εμβόλιο της γρίπης, ανάλογα με το πότε θα αποφανθεί η Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Εμβόλιο κορονοϊού, Μετάλλαξη Όμικρον
SHARE:

24Media Network