Παγώνη: “Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν” – Πότε αναμένεται η κορύφωση κρουσμάτων

Παγώνη: “Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν” – Πότε αναμένεται η κορύφωση κρουσμάτων
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη glomex

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την άποψη πως τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν κανονικά, ενώ προειδοποίησε ότι αναμένεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Την άποψή της ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν κανονικά με μια αλλαγή στα πρωτόκολλα λειτουργίας για τα τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Σήμερα”, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μείνουν τα παιδιά κλεισμένα στα σπίτια.

Όπως τόνισε δεν είναι εφικτό να μείνουν τα παιδιά στο σπίτι, καθώς θα έρχονται σε επαφή με φίλους, οι γονείς τους θα πηγαίνουν στη δουλειά, ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται και ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια.

Την ίδια ώρα, υποστήριξε τη θέση της, λέγοντας ότι πουθενά σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έκλεισαν σχολεία λόγω του νέου πανδημικού κύματος της Όμικρον.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε ότι αναμένεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού το επόμενο διάστημα και πως η κορύφωση αναμένεται γύρω στις 12 με 15 Ιανουαρίου.

Η κ. Παγώνη δήλωσε ότι η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης φτάνει στο 91% ωστόσο οι ασθνείς νοσούν με την παραλλαγή Δέλτα και όχι την Όμικρον.

Τέλος, σχετικά με την πορεία της πανδημίας, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι από τον Μάιο και μετά η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη, καθώς “δεν θα μας χαιρετίσει ο ιός, αλλά θα μπορούμε πλήρως να τον ελέγξουμε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα