“Παλιός” στο αντάρτικο πόλεων ο συντάκτης της προκήρυξης

“Παλιός” στο αντάρτικο πόλεων ο συντάκτης της προκήρυξης

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την 18σέλιδη προκήρυξη. "Παλιός" ο συντάκτης, "νέος" ο εκτελεστής

“Ξεκοκαλίζουν” οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής την 18σέλιδη προκήρυξη, με την οποία η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση “Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις” ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή εκτέλεση των Φουντούλη και Καπελώνη, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Οι Αρχές, όπως μετέδωσε το Mega, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής σε δύο βασικά συμπεράσματα:

– Ότι ο εκτελεστής των δύο μελών της Χρυσής Αυγής και ο συντάκτης της προκήρυξης είναι διαφορετικά πρόσωπα,

– Ότι ο εκτελεστής είναι νέος στην ένοπλη οργάνωση, ενώ ο συντάκτης της προκήρυξης είναι “παλιός” στις τρομοκρατικές οργανώσεις και στο αντάρτικο πόλης.

Δεν αποκλείουν επίσης στην πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα έχουν ενταχθεί άτομα που δεν αποκλείεται να είχαν δραστηριοποιηθεί σε παλαιότερες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική περίμεναν ότι η προκήρυξη θα περιλαμβάνει τρία στοιχεία, στα οποία, ωστόσο, δεν γίνεται καμία αναφορά. Ειδικότερα, δεν περιγράφεται πουθενά η στιγμή της δολοφονίας, δεν γίνεται καμία αναφορά στο πώς και γιατί δημιουργήθηκε η οργάνωση, αλλά ούτε και στο οπλοστάσιό της.

Σε ό,τι αφορά το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη διπλή δολοφονία υπάρχει μόνο η φράση: “Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών ήταν παραγγελία του βουλευτή τους Μίχου, που είχε δηλώσει ότι “μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν”.

Όπως άλλωστε δημοσιεύει το “Έθνος”, μελετώντας το κείμενο, οι αναλυτές της ΕΛΑΣ, εντοπίζουν ομοιότητες με αυτά που έχουν στείλει κατά το παρελθόν μέλη άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων (και εδώ εδράζεται η εκτίμησή τους για το ενδεχόμενο συνεργασίας παλαιών και νέων ομάδων), αλλά διακρίνουν διαφορές με τα κείμενα της “Σέχτας Επαναστατών”.

Η προκήρυξη εξετάζεται ήδη στα εργαστήρια για αποτυπώματα και DNA, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι μέλος της οργάνωσης ήταν στο σκοπευτήριο και παρακολουθούσε τη στιγμή που η προκήρυξη παρελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη απεστάλη και δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην ιστοσελίδα zougla.gr.

Προηγήθηκε, τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος γνωστοποιούσε ότι το έκτασης 18 σελίδων κείμενο περιεχόταν αποθηκευμένο σε ένα USB στικάκι, το οποίο είχε αφεθεί μέσα σε φάκελο, στην είσοδο του μνημείου πεσόντων, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι το χτύπημα “έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος” και απειλεί όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής και όσους τους προσεγγίζουν, τονίζοντας ότι δεν θα τους σώσει η “δημοκρατική” αστυνομία που “συνεργάζεται μαζί τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα