Πανελλαδική πρωτιά στα Τρίκαλα: Αποκαλυπτήρια ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Πανελλαδική πρωτιά στα Τρίκαλα: Αποκαλυπτήρια ηλεκτροκίνητων οχημάτων
Ηλεκτροκίνητα οχήματα στα Τρίκαλα pixabay

Τα τρία ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα, που είναι ενταγμένα σε πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Κομισιόν, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην πόλη τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Μετά το λεωφορείο χωρίς οδηγό, που αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία, ο δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ, θα παρουσιάσουν την Τετάρτη τρία ηλεκτροκίνητα οχήματα, για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο, που θα κυκλοφορήσουν στα Τρίκαλα από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Να σημειωθεί ότι η παρουσίαση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης αλλά μετατέθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Τρικκαίων.

Η παρουσίαση γίνεται στο πλαίσιο του έργου ELVITEN αλλά και ως δράση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018. Η παρουσίαση των τριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, να πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Πρόκειται για 2 από τα 10 συνολικά οχήματα του προγράμματος ELVITEN, καθώς και για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, δωρεά εταιρείας στον δήμο Τρικκαίων.

Το έργο ELVITEN συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020», και στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις. Το πρόγραμμα ELVITEN – Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες Πόλεις υλοποιείται σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Ρώμη, Μάλαγα.

Στην Ελλάδα, η συνεργασία της e-trikala γίνεται με το ΕΠΙΣΕΥ – το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο συστημάτων επικοινωνιών και υπολογιστών της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα