Πάνω από 1000 Έλληνες έφηβοι εθισμένοι στο Διαδίκτυο

Πάνω από 1000 Έλληνες έφηβοι εθισμένοι στο Διαδίκτυο
pixabay.gr

Ποια τα σημάδια του εθισμού σύμφωνα με την υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας στη Β' Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίίου Αθηνών  στο Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού".

“Στα 11 χρόνια λειτουργίας της εφηβικής μονάδας υγείας, περισσότερα από 1000 άτομα έχουν έρθει με προβλήματα εθισμού στο διαδίκτυο”δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και τη Ζηνοβία Σαπουνά η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής, στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστ. υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας στη Β’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίίου Αθηνών  στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

Η κα. Τσίτσικα μίλησε για περιπτώσεις εφήβων που οι συνέπειες από τη χρήση του ίντερνετ τους ανάγκασαν να αλλάξουν ακόμη και σχολείο και γειτονιά και χαρακτήρισε παγίδα την ανωνυμία του διαδικτύου παρότι όπως παραδέχτηκε η τεχνολογία είναι μονόδρομος για τους ανθρώπους, ειδικά για τους νέους, μέσω της οποίας μπορούν να κοινωνικοποιηθούν, να εκπαιδευτούν, να ενημερωθούν αλλά και να ψυχαγωγηθούν.

Ωστόσο, ανέφερε ότι σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση μπορεί να οδηγήσει σε εξάρτηση και τα σημάδια που προμηνύουν το πρόβλημα πολλά: πτώση της σχολικής επίδοσης, διακοπή αγαπημένων δραστηριοτήτων, ελλειπή προσωπική υγιεινή και καθαριότητα, προβλήματα σε διατροφή και ύπνο.

Τόνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις καθοριστικός έιναι ο ρόλος των γονέων που πρέπει να είναι κοντά στη διαδικτυακή δραστηριότητα του παιδιού του. “Είναι λάθος που ορισμένοι γονείς νομίζουν ότι το παιδί τους είναι ασφαλές επειδή βρίσκεται στο δωμάτιο με τον υπολογιστή και όχι έξω από το σπίτι” είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα