Κορονοϊός: Δεν βάζουμε μυαλό - Δεκάδες συλλήψεις για παραβίαση των έκτακτων μέτρων

Κλειστά καταστήματα
Κλειστά καταστήματα EUROKINISSI

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 122 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 127 άτομα σε όλη την επικράτεια

Παρά τους αυστηρούς ελέγχους και τις προειδοποιήσεις για αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα αντί να μειωθούν τα περιστατικά παραβάσεων των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι συλλήψεις.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα δεν καταλαβαίνουν ότι ο προαιρετικός χαρακτήρας των μέτρων δύναται να μετατραπεί σε υποχρεωτικό με καθολική εφαρμογή, κάτι που θα συμβεί εάν δεν συμμορφωθούν όλοι με τα αναγκαία μέτρα που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία.

ADVERTISING

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την επικράτεια 122 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 127 άτομα και συγκεκριμένα, 48 στην Αττική, 25 στη Δυτική Ελλάδα, 10 στη Θεσσαλία, 7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 στο Νότιο Αιγαίο, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Κεντρική Μακεδονία, 5 στην Κρήτη, 4 στην Πελοπόννησο, 3 στη Θεσσαλονίκη, 3 στη Στερεά Ελλάδα, 2 στην Ήπειρο, 2 στο Βόρειο Αιγαίο και ένας στα Ιόνια Νησιά.

Από τις παραπάνω περιπτώσεις, την Πέμπτη 12 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις, την Παρασκευή 13 Μαρτίου βεβαιώθηκε μία παράβαση με μία σύλληψη, το Σάββατο 14 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις και την Κυριακή 15 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κλπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network