Παραδίδεται το τμήμα του λιμανιού της Κω που χτυπήθηκε από τον σεισμό

Παραδίδεται το τμήμα του λιμανιού της Κω που χτυπήθηκε από τον σεισμό

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τμήμα του προβλήτα της Κω, που υπέστη ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό. Τι δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του τμήματος του προβλήτα στην Κω που ήταν αναγκαίος για να δένουν κανονικά και με ασφάλεια τα μεγάλα πλοία, για το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης που επισκέφτηκε, το πρωί της Παρασκευής, το νησί και διαπίστωσε, ιδίοις όμμασι, την πρόοδο που έχει γίνει, σε ένα έργο που δημοπρατήθηκε στις 31 Ιουλίου και μέσα σε 10 μέρες ολοκληρώθηκε, για να παραδοθεί την Κυριακή.

 

Ήταν αγώνας δρόμου. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για τη συνολική αποκατάσταση του λιμένα, από το Σεπτέμβριο, ενώ τόνισε ότι ήδη έχουν εγκριθεί από το ΠΔΕ κονδύλια της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ για τα υπολειπόμενα έργα σε κτιριακές υποδομές και άλλες εγκαταστάσεις.

“Ήταν ένας αγώνας δρόμου. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Τριάντα του μηνός υπογράφηκε η σύμβαση, έγινε διαγωνισμός κανονικά με το νέο πλαίσιο, με το νέο νόμο, που ψηφίστηκε το 2016 και σε 10 ημέρες παραδόθηκε το λιμάνι, ώστε να γυρίσει το νησί στους κανονικούς ρυθμούς του. Δεν θυμίζει πλέον τίποτα ότι έγινε τέτοιος σεισμός στο νησί. Προφανώς ακολουθούν κι άλλες εργασίες, που πρέπει να γίνουν όμως με πολύ μεγαλύτερη μελετητική επιμέλεια. Η μελέτη θα ανατεθεί τον Σεπτέμβρη. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και έχει εγκριθεί ένα ποσό 8 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, για να γίνουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις, που έχουν υποστεί βλάβες στο λιμάνι κι ό,τι άλλο χρειάζεται”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα