Παραμένει στη φυλακή ο Φλώρος της Energa

Παραμένει στη φυλακή ο Φλώρος της Energa
Εισβολή ομάδας αναρχικών στο εφετείο Αθηνών για τον 29χρονο που φέρεται να έστειλε παγιδευμένο δέμα στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Η ομάδα έφτασε μέχρι τον 7ο όροφο του Εφετείου όπου πέταξαν φέιγ βολάν με μηνύματα συμπαράστασης στον 29χρονο Κ.Γ. (EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος) Eurokinissi

Το Πενταμελές Εφετείο δεν έκανε δεκτή την αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής

Το δικαστήριο- όπως και ο εισαγγελέας δεν έκαναν δεκτό τον ισχυρισμό του περί ψυχολογικών προβλημάτων (κρατείται στο ψυχιατρείο Κρατουμένων) που μπορούν να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη , ενώ ο εισαγγελέας υποστηριξε ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Στις φυλακές θα παραμείνει ο επιχειρηματίας και συνιδιοκτήτης της εταιρίας ENERGA Αρ. Φλώρος καθώς το Πενταμελές Εφετείο δεν έκανε δεκτή την αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 21 ετών που του επιβλήθηκε  για το σκάνδαλο “υπεξαίρεσης” των εταιριών Enegra-Hellas Power.

Σύμφωνα με τον Αριστείδη Φλώρο, ωστόσο :

-Βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διαιτησίας μεταξύ των εταιριών και τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας  ΛΑΓΗΕ καθώς, όπως είπε, “εγώ βρήκα το λάθος στον αλγόριθμο της οριακής τιμής στην Ελλάδα! Αυτό είχε να κάνει με όλη τη χώρα! Το 2011 το εντόπισα από το 2013 ζητάμε να επιλυθεί η διαφορά». Αυτό που υποστηρίζει ο Α. Φλώρος δηλαδή είναι ότι ο ΛΑΓΗΕ, οφείλει χρήματα στις εταιρίες και όχι αυτές στο δημόσιο.

-Οι εταιρίες Energa και Hellas power είχαν ανείσπρακτες απαιτήσεις οι οποίες φτάνουν τα 80 εκατομμύρια ευρώ από πελάτες, και τα οποία μπορούν, όπως είπαν οι συνηγοροί του Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Βας. Δημακόπουλος,  διεκδικηθούν από τον ΛΑΓΗΕ. «Αυτές έχει δικαίωμα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας να τις απαιτήσει ο ΛΑΓΗΕ από τους πελάτες. Ήδη προχωρεί στην άσκηση αγωγών. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς γιατί είναι ύψους 80 εκ. Ευρώ. Με την πρωτόδικη απόφαση το ποσό αυτό έχει περιληφθεί στα υπεξαιρεθέντα. Αυτό είναι το νέο στοιχείο , υποστήριξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Ψυχολογικά Προβλήματα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο επιχειρηματίας ζήτησε την αποφυλάκιση του προκειμένου να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του και επικαλούμενος τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω των οποίων κρατείται στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

«Ήθελα να αναφερθώ σε δυο σημεία. Μένω στη Φιλοθέη με τους γονείς μου. Δεν είμαι παντρεμένος. Πήγαινα κανονικά στο δικαστήριο. Από τις 80 συνεδριάσεις πήγα στις 72. Εχω μόνιμη κατοικία», είπε στο δικαστήριο και εξήγησε τους λόγους που δεν αντέχει εντός του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού.

«Εκεί που είμαι εκτός από τις πιέσεις, δε μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου. Υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία διαιτησίας. Δεν μπορώ να βοηθήσω τους συνηγόρους μου. Είχα μια εταιρία με 120 άτομα προσωπικό. Δεν έχω άνθρωπο να μιλήσω για τα τεχνικά ζήτημα. Ο καθηγητής που προσλάβαμε από το Βερολίνο δεν ξέρει πως λειτουργεί η αγορά. Εγώ βρήκα το λάθος στον αλγόριθμο της οριακής τιμής στην Ελλάδα! Αυτό είχε να κάνει με όλη τη χώρα! Το 2011 το εντόπισα από το 2013 ζητάμε να επιλυθεί η διαφορά» κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα