Παράταση στην έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών

Παράταση στην έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών
Από σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 προσθέτονται κι άλλα εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συνεχίζεται η ταλαιπωρία του κόσμου. (EUROKINISSI//Λυδία Σιώρη) Eurokinissi

Για να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό οι χάρτινες κάρτες Οκτωβρίου θα συνεχίσουν να ισχύουν για όσους δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν την νέα ηλεκτρονική κάρτα

Παράταση στην έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών έως τις 5 Νοεμβρίου και έως τις 10 για αυτούς που καταθέτουν φακέλους για την αποστολή της κάρτας στο σπίτι ανακοίνωσε ο Νίκος Μαυραγάνης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Αντέννα.

Το ενδιαφέρον για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών είναι ιδιαιτέρως αυξημένο και ξεπερνά ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις του ΟΑΣΑ και του υπουργείου, καθώς γίνεται, πλέον, σαφές, ότι η εισιτηριοδιαφυγή και εισιτηριοαποφυγή θα μειωθεί στο ελάχιστο και δεν θα υπάρχουν, από εδώ και στο εξής, περιθώρια επιβίβασης χωρίς ο χρήστης των ΜΜΜ να έχει πληρώσει το κόστος για τη διαδρομή, είτε μέσω μεμονωμένων επαναφορτιζόμενων εισιτηρίων είτε μέσω της έκδοσης και επαναφόρτισης προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών. Έτσι, οι ουρές στα εκδοτήρια, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που υποχρέωσε τον ΟΑΣΑ να αυξήσει τα εκδοτήρια που εκδίδουν κάρτες ή παραλαμβάνουν φακέλους με τα προσωπικά στοιχεία των ενδιαφερομένων να λάβουν την κάρτα στο σπίτι τους.

Έως και τις 350 χιλιάδες μπορεί να φτάσουν οι ηλεκτρονικές κάρτες

Πλέον, όπως επιβεβαιώνει και ο ΟΑΣΑ, όλα τα εκδοτήρια μπορούν να εκδίδουν κάρτες, ενώ 7 από αυτά δέχονται αποκλειστικά και μόνο φακέλους, έτσι ώστε να μειωθούν οι ουρές και να περιοριστεί η όποια ταλαιπωρία. Τα εκδοτήρια αυτά θα λειτουργούν και το Σαββατοκύριακο.

Ειδικά για τους κατόχους κάρτας Οκτωβρίου 2017, που επιθυμούν να μετακινηθούν από την 1η Νοεμβρίου και δεν έχουν προλάβει να προμηθευτούν την προσωποποιημένη κάρτα, ισχύει η κάρτα Οκτωβρίου 2017 από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και την 5η Νοεμβρίου, ημερομηνία που πρέπει να έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα.

Στην περίπτωση που οι κάτοχοι κάρτας Οκτωβρίου 2017 ακολουθήσουν τη διαδικασία κατάθεσης ανοικτού φακέλου για την έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας, η κάρτα Οκτωβρίου 2017 ισχύει από την 1η μέχρι και την 10η Νοεμβρίου 2017.

Ο ΟΑΣΑ, παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλες τις πρόνοιες για τη μετακίνηση όλων των κοινωνικών ομάδων που μετακινούνται στα πλαίσια των υφιστάμενων κοινωνικών πολιτικών (άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.) για την απρόσκοπτη μετακίνησή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πηγές του ΟΑΣΑ, 30% των χρηστών που έχουν προμηθευτεί ήδη την ηλεκτρονική κάρτα το κάνουν για πρώτη φορά. Επίσης, ενώ η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για περίπου 250 χιλιάδες κάρτες, η τωρινή εκτίμηση είναι ότι το σύνολο των καρτών που θα έχουν εκδοθεί τελικά, θα είναι 350 χιλιάδες, γεγονός που θα σημαίνει και σημαντική αύξηση στα έσοδα των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών.

Ο υφυπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε επίσης και στο νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προαναγγέλλοντας αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για τα διπλώματα με τρόπο που θα διασφαλίζεται το αδιάβλητο και θα καταπολεμάται η διαφθορά, που αποτελεί κοινό μυστικό, για δεκαετίες. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για ένα σύστημα «ανέπαφων εξετάσεων», με τον εξεταστή να βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο control panel μέσα από το οποίο θα δίνει εντολές και θα παρακολουθεί τον εξεταζόμενο από ειδικές κάμερες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Τα εκδοτήρια που λειτουργούν διαρκώς για την παραλαβή φακέλων 

Για τη διευκόλυνση των επιβατών λειτουργούν διαρκώς εκδοτήρια, τα οποία δέχονται φακέλους για την έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών ως εξής:

Σύνταγμα (γραφείο Επικοινωνίας Κοινού)
7 ημέρες την εβδομάδα 
07.00 – 20.00

Ομόνοια (θυρίδα στα εκδοτήρια)
7 ημέρες την εβδομάδα 
07.00 – 20.00

Πειραιάς (θυρίδα στα εκδοτήρια)
7 ημέρες την εβδομάδα 
10.00 – 20.00

Αττική (σταθμαρχείο)
7 ημέρες την εβδομάδα
06.00 – 20.00

Μοναστηράκι (θυρίδα στα εκδοτήρια)
7 ημέρες την εβδομάδα
10.00 – 20.00

Πανεπιστήμιο (θυρίδα στα εκδοτήρια)
5 ημέρες την εβδομάδα 
10.00 – 20.00 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα