Παράβαση καθήκοντος στον Π. Ψωμιάδη

Παράβαση καθήκοντος στον Π. Ψωμιάδη
SOOC

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Παν. Ψωμιάδης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της απιστίας

Την ποινή φυλάκισης 8 μηνών, που είχε επιβληθεί στον πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδη,  επικύρωσε ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση μειώσεων προστίμων κατά τη θητεία του.

Συγκεκριμένα, το ποινικό τμήμα επικύρωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί για το αδικημα της παράβασης καθήκοντος κατά την χρονική περίοδο 2008 - 2009, ενώ τον κηρύσσει αθώο για το αδίκημα της απιστίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Ψωμιάδης καταδικάστηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος σε φυλάκιση 8 μηνών και για  απιστία  σε φυλάκιση  8 μηνών, κατά συγχώνευση, σε φυλάκιση 11 μηνών.

Η υπόθεση αφορούσε σεκαθυστετήσεις μηνών για την υπογραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί σε 17 βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις οι οποίες αφορούσαν τη διαχείριση αποβλήτων (στερεών, υγρών και αερίων). Τελικά, τα ποσά των προστίμων μειώθηκαν κατά  24.660 ευρώ. Ακόμη, αποδόθηκε στον κ. Ψωμιάδη το αδίκημα της απιστίας, καθώς - κατά την κατηγορίας- λόγω των μειώσεων των προστίμων ζημιώθηκε η Νομαρχία.

SHARE: