Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τους μαθητές του Ρεθύμνου

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τους μαθητές του Ρεθύμνου
Υπο κατάληψη βρίσκεται το 26ο Ενιαό Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών στην οδό Μαρασλή.Σε πολλά σχολεία της Αθήνας αλλά και της επαρχίας πραγματοποιούνται καταλήψεις από τους μαθητές,που αντιδρούν στον νέο νόμο της κυβέρνησης για το Γυμνάσιο και το Λύκειο Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ο Άρειος Πάγος, ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου να κινηθεί προς την άρση του αναμορφωτικού μέτρου που επιβλήθηκε στους μαθητές

Κατά της δικαστικής απόφασης που οδήγησε στην καταδίκη τριών ανήλικων μαθητών Γυμνασίου του Ρεθύμνου, που θέλησαν να προχωρήσουν σε κατάληψη, τάσσεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Το θέμα ανέδειξε με ρεπορτάζ του το News 24/7.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, να προχωρήσει σε σχετική αίτηση προς το αρμόδιο αιτηθεί δικαστήριο Ανηλίκων προκειμένου να αρθεί ή έστω να μετατραπεί το αναμορφωτικό μέτρο παροχής κοινωνικής εργασίας 80 ωρών, που επιβλήθηκε στα παιδιά. Μάλιστα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει πως το μέτρο αυτό καταστρατηγεί την αρχή της αναλογικότητας, λαμβανομένου υπόψη αφενός των συνθηκών που φέρεται ότι τελέστηκε η πράξη για την οποία δικάστηκαν και αφετέρου της  προσωπικότητας και της ανηλικότητας των νεαρών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά δεδομένα που λαμβάνεται ανάλογη απόφαση για φθορές που φέρονται να προκάλεσαν μαθητές κατά τη διάρκεια κατάληψης. Ήδη δε τις προηγούμενες ημέρες για το ζήτημα έχει παρέμβει το υπουργείο Παιδεία, το οποίο χαρακτηρίζει “απαράδεκτη η αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του Διευθυντή του Σχολείου που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου”.

Αλλά και η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε λόγο στο Ραδιόφωνο 24/7 για “τραβηγμένη απόφαση” υποστηρίζοντας πως “οι καταλήψεις δεν ποινικοποιούνται”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα