Πατέρας 12χρονου: Ξέσπασμα ρατσιστικής βίας στο σχολείο εναντίον του παιδιού μου

Πατέρας 12χρονου: Ξέσπασμα ρατσιστικής βίας στο σχολείο εναντίον του παιδιού μου
Φωτό αρχείο EUROKINISSI

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς που έγινε με αίτημα την απομάκρυνση 12χρονου μαθητή διαγνωσμένο με πρόβλημα υγείας. Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και συγκλόνισε με όσα είπε.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας έτσι ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση κατάληψης για να αποχωρήσει ένας μαθητής από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και γονιών.

“Αντιμετώπισαν το παιδί μου με ρατσιστική βία. Τι καθηγητές είναι αυτοί; Δεν έχουν καρδιά μέσα τους” είπε στο Νews 24/7 στους 88,6 και στον Γιώργο Βούλγαρη ο πατέρας του 12χρονου. Τόνισε ότι πήγαν παιδάκια για μάθημα και τα έδιωχναν οι ίδιοι οι καθηγητές, λέγοντας πως δεν θα κάνετε μάθημα σήμερα.

Διέσυραν το παιδί, είχαν πανό με το όνομά τους, σημείωσε και πρόσθεσε ότι συγκέντρωσαν τον κόσμο στο σχολείο και συζητούσαν αυτό το θέμα. Ο πατέρας του μαθητή είπε ότι έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι έφερε μέχρι και μαχαίρι για να απειλήσει άλλα παιδάκια κάτι που δεν ισχύει.

Επεσήμανε ότι το παιδί έχει πρόβλημα υγείας, αλλά είναι ευφυέστατο και αν του φερθείς φιλικά είναι και ο ίδιος φιλικός. Πρόσθεσε ότι στην προσπάθεια του να αποκτήσει φίλους έκανε κάποιες πράξεις στις οποίες των ωθούσαν άλλοι μαθητές. Υπογράμμισε ότι του έδιναν συνεχώς αποβολές και κόντεψαν να τρελάνουν το παιδί.

“Μέχρι και αστυνομία ειδοποίησαν για να συλλάβουν ένα 12χρονο παιδί” είπε, ενώ έδωσε τα εύσημα στο φιλόλογο Αλέξανδρο Μεσίγκα που στηρίζει τον 12χρονο και διαψεύδει τις κατηγορίες που του αποδίδουν. Όπως είπε, ο συγκεκριμένος φιλόλογος, έχει το παιδί από το πρωί έως το μεσημέρι και το γνωρίζει καλά.

Ο πατέρας του μαθητή ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη και πρόσθεσε ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας θα πάρει το παιδί από αυτό το σχολείο και θα το πάει σε άλλο προκειμένου να νιώθει ασφάλεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα