Πάσχα: Εντατικοί έλεγχοι στα διόδια – Ελικόπτερα και drones επιστρατεύει η ΕΛΑΣ

Πάσχα: Εντατικοί έλεγχοι στα διόδια – Ελικόπτερα και drones επιστρατεύει η ΕΛΑΣ
Έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Επιχείρηση "Πάσχα" ξεκινά σήμερα από την ΕΛΑΣ με εντατικούς ελέγχους στα διόδια. Επί ποδός 10.000 και πλέον αστυνομικοί.

Εικόνες περσινού Πάσχα θυμίζουν οι εντατικοί και ιδιαίτερα αυστηροί έλεγχοι που ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή από την αστυνομία στα διόδια, κυρίως των Εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού και με φόντο το άνοιγμα που θα διαδεχτεί την εορταστική περίοδο.

Στα διόδια πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι, με τους αστυνομικούς να σταματούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα και να ζητούν την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών που επιτρέπουν την μετακίνηση από νομό σε νομό. Θυμίζουμε πως αυτή, επιτρέπεται μόνο για λόγους παροχής βοήθειας, εργασίας, για ιατρικούς λόγους, επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, καθώς και επιστροφή φοιτητών, όλα βέβαια με τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούν τον λόγο της μετακίνησης.

Η Αστυνομία θα έχει ισχυρή παρουσία, εκτός των άλλων, όχι μόνο στα διόδια, αλλά και στους παραδρόμους εθνικών οδών, προκειμένου να αποτρέψει την μετακίνηση όσων θα προσπαθήσουν να κάνουν “Πάσχα στο χωριό”. Όποιοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για διαπεριφεριακή μετακίνηση θα κάνουν αναστροφή στα διόδια και θα γυρίζουν πίσω.

Πάσχα: Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους – Ακόμη και drones από την ΕΛΑΣ

Οι έλεγχοι είναι αυστηροί όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την επικράτεια. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και στο αυτοκίνητο να είναι όλη η οικογένεια με τις αποσκευές της”, αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Ελέγχονται με μεγάλη προσοχή τα σχετικά έγγραφα που επιδεικνύουν πολίτες στους αστυνομικούς προκειμένου να μεταβούν σε άλλη περιφέρεια», σημειώνουν ακόμη οι ίδιες πηγές και εξηγούν: «Σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την Αστυνομία, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια, εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις».

Σημειώνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για το Πάσχα, θα υπάρχουν παράλληλα ελικόπτερα και drones.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version