Πάτρα: Αναπάντητα ερωτήματα για τον αιφνίδιο θάνατο 12χρονης – “Ήταν υγιέστατη,” λέει γιατρός

Πάτρα: Αναπάντητα ερωτήματα για τον αιφνίδιο θάνατο 12χρονης –  “Ήταν υγιέστατη,” λέει γιατρός
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών Eurokinissi

"Φως" στα αίτια του αιφνίδιου θανάτου της 12χρονης στη Πάτρα, η οποία έφυγε τα ξημερώματα της Πέμπτης, αναμένεται να δώσει η νεκροψία που θα γίνει σήμερα.

Απάντησεις στα ερωτήματα, που προκύπτουν από τον αιφνίδιο θάνατο της 12χρονης, η οποία πέθανε από ανακοπή καρδιάς τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Πάτρα, θα δώσει η νεκροψία -νεκροτομή που θα διενεργηθεί σήμερα, Παρασκευή.

Πρόκειται για το μοναχοπαίδι της οικογένειας, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη το παιδί δε φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.

«Δεν ξέρουμε πώς προέκυψε η πληροφορία ότι το παιδί είχε καρδιακό νόσημα, αυτό δεν ισχύει, το παιδί ήταν απόλυτα υγιές» λέει ο κ. Ηλιάδης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 5 το πρωί, όταν το παιδί εντοπίστηκε από την μητέρα του στο κρεβάτι του χωρίς αισθήσεις (κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδείξεις επιθανάτιου ρόγχου).

Επικράτησε πανικός και αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε άμεσα διακομίζοντας τη 12χρονη στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου σήμανε αμέσως συναγερμός με τους εξειδικευμένους γιατρούς της μονάδας εντατικής θεραπείας να κατεβαίνουν στο τμήμα επειγόντων και στον τομέα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και να δίνουν απίστευτη μάχη.

«Το ΕΚΑΒ πήγε στο σωστό χρόνο, έκανε διασωλήνωση και άρχισε αμέσως ΚΑΡΠΑ η οποία συνεχίστηκε και στο νοσοκομείο του Ρίου μέχρι και τις 6.25 το πρωί από τις 5.08 που έφτασε το παιδί σε μας» λέει στο thebest.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης, τονίζοντας ότι δόθηκε αγώνας για να κρατηθεί η 12χρονη στη ζωή αλλά χωρίς να καταστεί αυτό δυνατό.

Απαντήσεις από τη νεκροτομή

Καθώς η 12χρονη δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, η αιτία θανάτου της παραμένει άγνωστη. Άμεσα δόθηκε εντολή για τη διενέργεια νεκροτομής, η οποία θα γίνει σήμερα, Παρασκευή. Στο σπίτι της οικογένειας βρίσκεται η Ασφάλεια για αυτοψία στον χώρο.

Παράλληλα ελήφθησαν καταθέσεις από τους γονείς, με το περιστατικό να αντιμετωπίζεται μέχρι ώρας ως αιφνίδιος θάνατος, χωρίς να αποκλείεται το οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα