Πάτρα: Χάνει την όρασή του από δακρυγόνα των ΜΑΤ

default image

Ατύχημα με νεαρό στον Πάτρα κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου και τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της πόλης. Άγριες συμπλοκές και ρίψη χημικών. Τι δηλώνει ο δικηγόρος του άτυχου 19χρονου

Πιο σοβαρό από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι το περιστατικό με τον τραυματισμό ενός 19χρονου κατά τη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Χρήστος Λιαρομμάτης, ο νεαρός δέχθηκε δακρυγόνο στο ένα του μάτι, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η όρασή του να έχει χαθεί κατά 98%.

“Κινδυνεύει να τυφλωθεί από το ένα του μάτι” δήλωσε ο κ. Λιαρομμάτης.

Πρόσθεσε δε πως η οικογένεια του τραυματία είναι αποφασισμένη να κινηθεί εναντίον των αστυνομικών που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού και ήδη συγκεντρώνονται στοιχεία.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί στην Αχαΐα δηλώνουν ότι προέβησαν στην ενδεδειγμένη χρήση χημικών, με σχετική ανακοίνωσή τους .

Κατά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το περασμένο Σάββατο, αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα, έσπασαν τζαμαρίες τράπεζας και πέταξαν μολότοφ, με τα ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα.

Πηγή: Dete.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα