Πάτρα: Λήξη συναγερμού από τη διαρροή επικίνδυνου αερίου

Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Μεγάλη επιχείρηση της 6ης ΕΜΑΚ ήταν σε εξέλιξη το βράδυ της Δευτέρας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, για τον εντοπισμό επικίνδυνου φιαλιδίου

Λήξη συναγερμού στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΕΜΑΚ και του τμήματος της ΡΒΧΟΠ εντοπίστηκε το επικίνδυνο φιαλίδιο και απομακρύνθηκε από τον χώρο σε συνδυασμό με τον άμεσο καθαρισμό του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν κινδυνέψει φοιτητές ούτε το προσωπικό του τμήματος της Ιατρικής χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό ατόμων ή ατόμου που ήρθαν πιθανόν σε επαφή με αυτό ή με το χώρο στον οποίο έγινε η διαρροή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrastimes.gr η εναπόθεση του φιαλίδιο κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στη μονάδα διαχείρισης τοξικών αποβλήτων του νοσοκομείου του Ρίου. Από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της διαρροής που είχε ως αποτέλεσμα την έκθεση πιθανόν σε κίνδυνο άτομον που δραστηριοποιούνται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό κι απομάκρυνση του επικίνδυνου φιαλιδίου, καθώς και τον καθαρισμό της Ιατρικής σχολής έλαβαν μέρος δέκα άνδρες της ΕΜΑΚ με πέντε οχήματα.

Πηγή: 

PatrasTimes

ADVERTISING

SHARE: