Πατρινό Καρναβάλι: Βούλιαξε η πόλη από 30.000 καρναβαλιστές

Καρναβάλι της Πάτρας την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017.
(EUROKINISSI)
Καρναβάλι της Πάτρας την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στιγμιότυπα σπάνιας ομορφιάς και ανεξάντλητου κεφιού εκτυλίχτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Δείτε φωτογραφίες

Ένα ανεπανάληπτο θέαμα, μια πρωτοφανής έκρηξη χαράς και διασκέδασης, η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 ήταν η ιδανική αποκορύφωση ενός μήνα που κράτησε φέτος η μεγάλη γιορτή της πόλης προκαλώντας δυνατές συγκινήσεις και αξέχαστες εμπειρίες.

Ήταν η πιο δυναμική συρροή επισκεπτών τα τελευταία χρόνια αποδεικνύοντας την πρωτοφανή επίδραση που έχει το Πατρινό Καρναβάλι καθιστώντας το την κορυφαία γιορτή νέων πανελλαδικά. Η νεολαία της Πάτρας, η νεολαία της Ελλάδας απέδειξε για μια ακόμη φορά με τον πιο αποστομωτικό τρόπο τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο Καρναβάλι.

Στολές με εκτυφλωτικά χρώματα, χιούμορ, ακατάπαυστη χορευτική διάθεση, φαντασία, πρωτοτυπία, σατιρικό πνεύμα, μαζική συμμετοχή, αναβαθμισμένη αισθητική, καπέλα που εντυπωσίασαν, αξεσουάρ που μόνο σε αυτό το Καρναβάλι μπορεί κάποιος να δει και πάνω από όλα καρναβαλική διάθεση που ξεχείλισε και πλατιά λαμπερά χαμόγελα, δημιούργησαν ένα σπάνιο θέαμα και ένα εκρηκτικό μείγμα εξωστρέφειας και καρναβαλικού πολιτισμού.

Στην κορυφή της παρέλασης η Μπάντα της Δημοτικής Μουσικής, οι εκπρόσωποι συλλόγων σοκολατοριχτών που πρόσφεραν τιμής ένεκεν στον Δήμαρχο Πατρέων το καλάθι με τις σοκολάτες, οι μαζορέτες με τις χορογραφημένες σε βήμα παρέλασης κινήσεις τους προϊδέασαν για τη συναρπαστική συνέχεια και αμέσως μετά τα άρματα του Δήμου Πατρέων σκόρπισαν τον ενθουσιασμό εκπέμποντας την καλλιτεχνική τους διάσταση, την κριτική-σατιρική τους πινελιά και αποτυπώνοντας τα ξεχωριστά μηνύματά τους.

Άνεργος ο Βασιλιάς Καρνάβαλος

Ο βασιλιάς Καρνάβαλος, με τα έντονα χρώματά του και τη μορφή του Άνεργου που τραβά τα μαλλιά του, το καλλιτεχνικό και με έντονη παρουσία της φύσης άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού με την υπέροχη Όλγα Κατσάρα να χορεύει ακατάπαυστα μοιράζοντας χαιρετισμούς και φιλιά, οι δυο Καρνάβαλοι των Πατρινών Καρναβαλιών 2017 και 2016, το «Ζουζουνο-όχημα» και τα άρματα των παλαιότερων Καρναβαλιών των Μικρών έδωσαν τον τόνο προκαλώντας τον θαυμασμό των θεατών.

Οι 30.000 καρναβαλιστές που πλημμύρισαν τους δρόμους κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ξεφάντωσαν υπό τους ήχους μιας ξεσηκωτικής μουσικής που πυροδότησε το κέφι στα ύψη.

Στο τέλος τα οχήματα των συλλόγων των σοκολατοριχτών έθεσαν το αθάνατο έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη αποχαιρετώντας τους θεατές με την πιο γλυκιά καρναβαλική γεύση και δίνοντας ραντεβού σε λίγο στο Μόλο της Αγίου Νικολάου όπου όλοι μαζί θα αποχαιρετίσουμε το φετινό Καρναβάλι, θα παραδοθεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος στη φωτιά και θα υποδεχτούμε το Πατρινό Καρναβάλι του 2019.

ΠΗΓΗ PATRANEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πατρινό Καρναβάλι 2018: Έφτασε η ώρα της μεγάλης παρέλασης

ADVERTISING

SHARE: