Πειραιάς: Βρέθηκαν 100 κιλά κοκαΐνης σε φορτηγό φρούτων

Πειραιάς: Βρέθηκαν 100 κιλά κοκαΐνης σε φορτηγό φρούτων
Κατασχέθηκαν ναρκωτικά σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά

Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε κοντέινερ με 100 κιλά κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στον Πειραιά. Η ποσότητα ήταν κρυμμένη σε κρύπτη, στην οροφή του κοντέινερ που μετέφερε μπανάνες.

Νέο καίριο «χτύπημα» στην δράση διεθνούς καρτέλ ναρκωτικών από την Δίωξη. Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., κατόρθωσαν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο, εντός του λιμένα του Πειραιά και να το θέσουν σε επιτήρηση.

Χθες, διενεργήθηκε καθολικός έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών του Τελωνείου Πειραιά.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του εμπορευματοκιβωτίου, 90 συσκευασιών με πεντακάθαρη λατινοαμερικάνικη κοκαΐνη, συνολικού βάρους 99 κιλών και 110 γραμμαρίων, που θα κατέληγε πολλαπλάσια στις εγχώριες πιάτσες ή και στο εξωτερικό.

Κατασχέθηκαν ναρκωτικά σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά

Το εμπορευματοκιβώτιο, με δηλωθέν φορτίο “είδη τροφίμων” και συγκεκριμένα μπανάνες, είχε φορτωθεί σε πλοίο, που είχε αναχωρήσει στις 7 Φεβρουαρίου, από τον Λιμένα του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στον Λιμένα του Πειραιά την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλέον σημαντικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι τα κυκλώματα αναγκάζονται να αλλάζουν πλέον μεθόδους απόκρυψης και έτσι εγκατέλειψαν την μέθοδο απόκρυψης στο μηχανισμό του ψυγείου, αφαίρεσαν ολόκληρη την μόνωση του κοντέινερ και στην θέση της έβαλαν τα δέματα και νέα επικάλυψη μόνωσης. Πλέον και αυτή η μέθοδος προδόθηκε που σημαίνει ότι δυσκολεύουν τα καρτέλ στο να βρουν όλο και νέες μεθόδους απόκρυψης.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Αυτό που θεωρείται σίγουρο είναι ότι οι άγνωστοι μέχρι στιγμής παραλήπτες του κοντέινερ σίγουρα είναι πολλοί οργανωμένοι και έχουν χώρους που θα μπορούσαν με ησυχία και μακριά από περίεργα βλέμματα να ξηλώσουν την οροφή του κοντέϊνερ, για την οποία η Αστυνομία χρειάστηκε την συνδρομή της Πυροσβεστικής και τουλάχιστον 4 ώρες προσπαθειών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα