Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελικούς λειτουργούς

Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελικούς λειτουργούς
ΒΟΥΛΗ - Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ακρόαση των Νικoλάου Παρασκευόπουλου και Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντιστοίχως, κατόπιν αιτημάτων των μελών της Επιτροπής, για θέματα Δικαιοσύνης, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλος παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέων, με αφορμή την αναφορά του εισαγγελέα Γ. Αγγελή για τους χειρισμούς της υπόθεσης Βγενόπουλου

Πειθαρχικό έλεγχο κατά εισαγγελικών λειτουργών παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλος, με αφορμή αναφορά του εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή, για τους χειρισμούς της υπόθεση Βγενόπουλου.

Μεταξύ αυτών, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος και οι εισαγγελείς Εφετών Γεωργία Τσατάνη και Νίκος Ορνεράκης.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος με ανακοίνωσή του υπενθύμισε ότι: “η πειθαρχική διαδικασία κατά τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων είναι μυστική”.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε στην προβλεπόμενη διαδικασία, αναθέτοντας στα αρμόδια όργανα επιθεώρησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, την πειθαρχική διερεύνηση όσων καταγγέλει ο Γιάννης Αγγελής στην αναφορά του. Ανάμεσα σε άλλα, επέρριψε ευθύνες στους εν λόγω εισαγγελικούς λειτουργούς για χειρισμούς τους στην υπόθεση Βγενόπουλου, την περίοδο που ο ίδιος εκτελούσε καθήκοντα εισαγγελέα στο Τμήμα Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη διεξάγεται ποινική προκαταρκτική έρευνα, από τον περασμένο Φεβρουάριο, με παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτζαμάνη, για τις καταγγελίες Αγγελή, χωρίς όμως ο τελευταίος να έχει ακόμα κληθεί να καταθέσει σχετικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα