Περιφέρεια Κρήτης: 35 εκατ. ευρώ για στηθαία στο οδικό δίκτυο

ΒΟΥΛΗ - Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (Περίοδος 2015-2019), Πέμπτη 19 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ - Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (Περίοδος 2015-2019), Πέμπτη 19 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η αντικατάσταση στηθαίων αλλά και η τοποθέτηση νέων στο επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης, αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας

Η Κρήτη, εκτός από ένα τα θετικά, όπως το γεγονός ότι είναι ένας εξαιρετικός τόπος για να μείνεις ή και να κάνεις διακοπές, έχει και αρνητικά, όπως το επαρχιακό, αλλά και εθνικό της δίκτυο. Με τον Βόρειο Οδικό Αξονα να περιμένει νέα σύμβαση, ίσως και εντός Φεβρουαρίου, το επαρχιακό δίκτυο παραμένει εξίσου δύσκολο, ενώ σε ορισμένα σημεία είναι και επικίνδυνο. Δε λησμονούμε τους δεκάδες νεκρούς κάθε χρόνο. Βέβαια, δεν οφείλονται όλα στην κατάσταση του οδοστρώματος ή στην απουσία στηθαίων, αλλά και στην κακή οδήγηση, όμως οι καλύτερες υποδομές αναμφίβολα συμβάλλον στον περιορισμό των ατυχημάτων.

Στην Κρήτη ήδη ξεκίνησε η τουριστική σεζόν, η οποία φθάνει στην κορύφωσή της το καλοκαίρι. Ωστόσο η προετοιμασία έχει ξεκινήσει και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη να υπογράψει σύμβαση για την αποκατάσταση των στηθαίων στο οδικό δίκτυο του νησιού όπου απαιτείται.

Εντός Μαρτίου αναμένεται να δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο των 35 εκατομμυρίων που θα αφορά 450 σημεία στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι: «Μετά από ένα δύσκολο χρόνο, το 2017, που δεν μπορούσαν να γίνουν δημοπρατήσεις λόγω του νόμου και είχαμε τις καθυστερήσεις, έχουμε ξεκινήσει ήδη και προχωρούμε σε πάρα πολλές δημοπρατήσεις σε όλη την Κρήτη. Εκτιμούμε ότι ο προϋπολογισμός όλων των έργων που θα αφορά το επαρχιακό δίκτυο του νησιού θα φτάσει κοντά στα 100 εκατομμύρια. Σήμερα υπογράφουμε μία σύμβαση για στηθαία ασφαλείας 500.000 ευρώ. Είναι διαγωνισμοί που βρίσκονται εν εξελίξει σε κάθε δήμο της Κρήτης θα υπάρχει παρέμβαση για το επαρχιακό δίκτυο και παράλληλα είμαστε έτοιμοι εκτιμώ ότι μέσα στο Μάρτιο θα δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο των 35 εκατομμυρίων που θα αφορά 450 σημεία στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού, είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό μας πρόγραμμα αλλά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμα και επίσης είμαστε έτοιμοι μπορεί και μέσα στο Φεβρουάριο, να δημοπρατηθεί ένα έργο 10 εκατομμυρίων για τον παλιό Εθνικό. Είναι έργα τα οποία θα βοηθήσουν κατά πολύ στην οδική ασφάλεια βεβαίως χρειάζονται ακόμα αρκετοί πόροι, μπορεί να ακούγεται το νούμερο μεγάλο τα 100 εκατομμύρια αλλά για να κάνουμε 4.300 μέτρα δίκτυα στην Κρήτη που αυτά έχουμε και να βελτιωθούν χρειάζεται ένας προϋπολογισμός που θα ξεπερνά τα 350 με 400 εκατομμύρια.

Παράλληλα δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι είναι ενταγμένα στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών τα 25 εκατομμύρια για τον βόρειο οδικό άξονα για την οδική ασφάλεια, προχωρούν οι μελέτες από τον ανάδοχο, ούτως ώστε αυτά τα χρήματα να διατεθούν για την οδική ασφάλεια μέχρι να γίνει ο Βόρειος οδικός άξονας.»

ADVERTISING

SHARE: