Περίπου 1.760 μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Περίπου 1.760 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά. Το πρωί κατέπλευσε το blue star 1 με 488 άτομα

Περίπου 1.760 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με τη χθεσινοβραδινή καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 1 με 488 μετανάστες και πρόσφυγες.

Το πλοίο παρέλαβε 383 άτομα από τη Μυτιλήνη και 105 από τη Χίο.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star patmos που μεταφέρει 200 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο.

Εντός της ημέρας αναμένεται επίσης από τα Δωδεκάνησα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας". Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση μεταφέρει 112 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται και σήμερα μέλη του Ερυθρού Σταυρού αλλά και εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες θα διανείμουν ξηρά τροφή, ενώ δύο ομάδες από τον ΟΗΕ θα μεταβούν στους επιβατικούς σταθμούς προκειμένου να δώσουν πληροφόρηση στους μετανάστες και πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους, για το πως μπορούν να αιτηθούν άσυλο ή αν κάποιοι επιθυμούν να γυρίσουν στις χώρες καταγωγής τους και πως μπορεί να γίνει αυτό.

(ΑΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Για να μην ξεχάσουν ποτέ! Στη Φρανκφούρτη η εικόνα του 3χρονου Αιλάν που έκανε τον κόσμο να ανατριχιάσει

Τσίπρας: Κυρώσεις σε όποιον κλείνει σύνορα

ΜΚΟ από το 'βάλτο' της Ειδομένης: Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κράτος

SHARE:

24Media Network