Περισσότερα από 500 τροχαία τον Μάρτιο μόνο στην Αττική

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Αιματηρός είναι ο απολογισμός των τροχαίων που σημειώθηκαν στην Αττική και τον περασμένο Μάρτιο. Σημειώθηκαν περισσότερα από 500 τροχαία εκ των οποίων τα 19 ήταν θανατηφόρα

Αιματηρός αποδείχτηκε δυστυχώς και ο Μάρτιος από τον απολογισμό της Τροχαίας για την Αττική. Στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σημειώθηκαν 502 τροχαία ατυχήματα με 589 παθόντες και ειδικότερα, 19 θανατηφόρα με 19 νεκρούς, 12 σοβαρά ατυχήματα με 13 σοβαρά τραυματίες και 471 ελαφρά ατυχήματα με 557 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής, βεβαιώθηκαν 24.281 παραβάσεις από τις οποίες 780 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν 610 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 71 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.940 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 424 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 876 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 328 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 1.127 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τροχαία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τρίπολη: Ατύχημα στη Λεωφόρο ΟΗΕ - Τρεις τραυματίες

Θρήνος στην Πάτρα: Νεκρός σε τροχαίο 28χρονος δικυκλιστής

Τρελή καταδίωξη στη Λαμία: 10.000 ευρώ θα του κοστίσει το "κυνηγητό" με τους αστυνομικούς

ADVERTISING

SHARE: