Περισσότεροι από 200 πρόσφυγες έφτασαν σε λίγες ώρες στη Χίο

Περισσότεροι από 200 πρόσφυγες έφτασαν σε λίγες ώρες στη Χίο
Το κέντρο μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου Nick Paleologos / SOOC

Έπειτα από τρεις μήνες μηδενικών αφίξεων στο νησί το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί πέντε περιστατικά. Συνολικά μέσα σε τέσσερις μέρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου έφθασαν 523 πρόσφυγες και μετανάστες

Νέο κύμα αφίξεων προσφύγων καταγράφεται από χθες το απόγευμα στη Χίο, όπου τους τελευταίους τρεις μήνες οι ροές μεταναστών και προσφύγων ήταν μηδενικές.

Συγκεκριμένα από χθες το απόγευμα μέχρι και σήμερα τις 10 το πρωί έφθασαν στη Χίο 212 άτομα με πέντε λέμβους. Όλοι τους μεταφέρθηκαν και καταγράφηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο Χαλκειός.

Πρόκειται για αριθμό που αγγίζει σχεδόν το σύνολο των προσφύγων που έχουν φτάσει στο νησί απ’ τις αρχές του έτους μέχρι και το τέλος Μαρτίου, καθώς σε αυτό το διάστημα καταγράφηκαν 284 πρόσφυγες και μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων Τούρκων αντικαθεστωτικών.

Νέες αφίξεις καταγράφονται τις τελευταίες μέρες όμως και στα άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μόνο από την Κυριακή 1 Απριλίου μέχρι και σήμερα μεγάλη Τρίτη στη Λέσβο πέρασαν 169 άτομα και στη Σάμο 142. Συνολικά δηλαδή μέσα σε τέσσερις μέρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου έφθασαν 523 πρόσφυγες και μετανάστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα