Περισσότεροι από 900 προπτυχιακοί φοιτητές στην πόλη της επιλογής τους

Αποτελέσματα πανελλαδικών εξετάσεων
Αποτελέσματα πανελλαδικών εξετάσεων EUROKINISSI

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών αδελφών προπτυχιακών φοιτητών, σε εφαρμογή της απόφασης του Κώστα Γαβρόγλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αδελφών που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των μετεγγραφών για τη φετινή χρονιά, με τις αιτήσεις να αγγίζουν τις 8.500 μέχρι στιγμής.

Η νομοθετική αλλαγή «Γαβρόγλου» που αφορά στην μετεγγραφή των αδερφών, είτε στον τόπο διαμονής του ενός αδερφού, είτε στον τόπο κατοικίας των γονιών, ολοκληρώθηκε χτες, με 923 φοιτητές να μετακομίζουν τελικά στην πόλη της επιλογής τους.

Νωρίτερα βέβαια, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς 5.5.72 μετεγγραφές, βάσει της νομοθεσίας που προβλέπει μετεγγραφές στο 15% επί του αριθμού των εισακτέων και άλλες 2.002 μετέγγραφες από ενστάσεις.

Και πάλι ωστόσο, ο απόλυτος αυτός αριθμός δεν είναι τελικός, καθώς εκκρεμούν οι κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα, από την ειδική ιστοσελίδα https://transfer3.it.minedu.gov.gr/.Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη γραμματεία του τμήματός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, πολλές από τις αιτήσεις απορρίφθηκαν, καθώς ήταν ελλιπείς. Και για αυτούς βέβαια, θα υπάρξει ακόμη μία ευκαιρία, καθώς το σύστημα, θα «ανοίξει» ξανά από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ADVERTISING

SHARE: