Πέθανε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Μαντάς

Πένα
Πένα EUROKINISSI

Η σταδιοδρομία του στη δημοσιογραφία άρχισε το 1962 από την εφημερίδα "Μεσημβρινή", ενώ συνέχισε εργαζόμενος στο "Βήμα" και μετέπειτα στην "Ημερησία" ως οικονομικός συντάκτης

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 88 ετών, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Μιχάλης Μαντάς.

Ο Μιχάλης Μαντάς γεννήθηκε το 1930 στις Σπέτσες. Μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών φοίτησε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η σταδιοδρομία του στη δημοσιογραφία άρχισε το 1962 από την εφημερίδα «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», ενώ συνέχισε εργαζόμενος στο «ΒΗΜΑ» και μετέπειτα στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ως οικονομικός συντάκτης. Το 1969 ξεκίνησε η συνεργασία του με τη Διεύθυνση Ειδήσεων και Επικαίρων της ΕΙΡΤ ως έκτακτος εξωτερικός συντάκτης, ενώ συνέχισε ως τακτικός συνεργάτης προγράμματος από το 1970 και έπειτα, στο ρεπορτάζ των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Παράλληλα, εργάστηκε ως οικονομικός συντάκτης στην εφημερίδα «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ», στα γραφεία των Αθηνών.

"Ο Μιχάλης Μαντάς υπήρξε ένας σεμνός και αγαπητός συνάδελφος, που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ήθος και αξιοπρέπεια επί σειρά ετών. Η μακρόχρονη πορεία του χαρακτηρίστηκε πάντα από σεβασμό στο λειτούργημα και βαθιά γνώση του αντικειμένου του" αναφέρει σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Η κηδεία του Μιχάλη Μαντά θα τελεστεί αύριο, Σάββατο, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

ADVERTISING

SHARE: