Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Μοσχάτου Ταξιάρχης Παπαντώνης

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Μοσχάτου Ταξιάρχης Παπαντώνης
Ο Ταξιάρχης Παπαντώνης, πρώην δήμαρχος Μοσχάτου EUROKINISSI

Υπηρέτησε για 24 χρόνια στο τιμόνι του δήμου Μοσχάτου - Συλλυπητήρια από Φ. Γεννηματά και Γ. Πατούλη

Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ο πρώην Δημάρχος Μοσχάτου Ταξιάρχης. Γιατρός στο επάγγελμα και άλλοτε διοικητής του κρατικού νοσοκομείου Νικαίας, ο Ταξιάρχης Παπαντώνης εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος το 1986 και παρέμεινε στο αξίωμα για 24 χρόνια.

Τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Ταξιάρχη Παπαντώνη εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, με τον πατέρα της οποίας συνδεόταν φιλικά ο εκλιπών. Στη δήλωσή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλάει για ένα σπουδαίο άνθρωπο, ένα σημαντικό στέλεχος της Παράταξης και μια εμβληματική μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Στήριξε τον θεσμό σε δύσκολες εποχές και αγωνίστηκε για την αναβάθμισή του. Άφησε ιστορικό αποτύπωμα προσφοράς και σημαντικού έργου στον Δήμο Μοσχάτου, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του», ήταν το μήνυμα της Φ. Γεννηματά.

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατουύλης κάνοντας λόγο για «ένα αγωνιστή με ισχυρή προσωπικότητα ο οποίος συνέβαλε στην ανάπτυξη και στην ισχυροποίηση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο ως δήμαρχος Μοσχάτου, όσο και ως μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ».

«Ο Ταξιάρχης Παπαντώνης, άφησε τη σφραγίδα του και στο χώρο της υγείας, ως γιατρός καρδιολόγος» σημειώνει ακόμη ο Γ. Πατούλης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα, στις 14.30, απ΄ τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος και στη συνέχεια η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα