Πέθανε ο σπουδαίος γλύπτης Θεόδωρος

"Το ωρολόγιον του μετρό" που κοσμεί την κεντρική αίθουσα του μετρό Συντάγματος φιλοτέχνησε ο γλύπτης Θεόδωρος
"Το ωρολόγιον του μετρό" που κοσμεί την κεντρική αίθουσα του μετρό Συντάγματος φιλοτέχνησε ο γλύπτης Θεόδωρος EUROKINISSI

Ο αναγνωρισμένος διεθνώς γλύπτης φιλοτέχνησε το έργο - ορόσημο

"Έφυγε" την Πέμπτη από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο αναγνωρισμένος διεθνώς γλύπτης Θεόδωρος, δημιουργός του έργου - ορόσημου «Το ωρολόγιον του μετρό» στην κεντρική αίθουσα του σταθμού Συντάγματος.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και συλλογές μουσείων όπως το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και η Εθνική Πινακοθήκη, αλλά κυρίως σε δημόσιους χώρους και κτίρια. Γλυπτά του παρουσιάστηκαν πέρυσι στο πλαίσιο της έκθεσης documenta 14 στην Αθήνα και το Κάσελ.

Ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στο Αγρίνιο, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts και στην Academie du Feu. Για το έργο του έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης.

Επιθυμία του ήταν αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στο Διεπιστημονικό Κέντρο Μελέτης Γλυπτικής, Αρχιτεκτονικής και Επικοινωνίας Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία CitiesinBalance ή σε κάποιον άλλο κοινωφελή οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

SHARE: