Πέθανε ο συγγραφέας και ποιητής Άγγελος Πετρουλάκης

Ο συγγραφέας και ποιητής Άγγελος Πετρουλάκης.
Ο συγγραφέας και ποιητής Άγγελος Πετρουλάκης. EUROKINISSI

Ο συγγραφέας και ποιητής Άγγελος Πετρουλάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο του.

Σε ηλικία 69 ετών απεβίωσε ο συγγραφέας και ποιητής Άγγελος Πετρουλάκης, όπως αναφέρει larissanet.gr.

Γεννήθηκε το 1952 στη Λάρισα, όπου και έζησε. Γυναίκα του η Μαίρη Σοφιανοπούλου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά: Τη Χριστίνα, τον Πέτρο (που δεν είναι πια στη ζωή) και τον Ιωάννη.

Η σχέση του με τη δημοσιογραφία ξεκινά το 1967, όταν ως μαθητής τού Γυμνασίου, αρχίζει να γράφει σημειώματα, σχόλια, άρθρα στις τοπικές εφημερίδες της Λάρισας. Στη συνέχεια, μέχρι που φεύγει από τη Λάρισα (1971) γίνεται βασικός συνεργάτης τής εφημερίδας «Θεσσαλικό Βήμα» του Κώστα Γκέτσιου.

Το 1982 επέστρεψε στη Λάρισα και μέχρι το 1986 κρατά με ψευδώνυμο το χρονογράφημα της πρώτης σελίδας στην τοπική εφημερίδα τής πόλης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Το φθινόπωρο του 1986 αναλαμβάνει την έκδοση του μηνιαίου περιοδικού «Θεσσαλικές Επιλογές» από το οποίο απολύεται στις 31-12-2010.

Με την έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «larissanet», τον Οκτώβριο του 2013 γίνεται συνεργάτης της, αναβιώνοντας τη στήλη τού χρονογραφήματος με τον τίτλο «Μονολογώντας», ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με άλλες ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά τού λογοτεχνικού και κοινωνικού χώρου.

Η σχέση του με τη λογοτεχνία ξεκινά επίσης το 1967 δημοσιεύοντας ποιήματα στο λογοτεχνικό περιοδικό τής Λάρισας «Προσανατολισμοί», που εκδίδει εκείνη την εποχή ο επίσης νεαρός Δημήτρης Κουνελάκης, ανατρέποντας τον εφησυχασμό τής επαρχιακής πόλης.

Το φθινόπωρο του 1971, στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τα 150 χρόνια από την επανάσταση του 1821, κερδίζει Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο τής Ακαδημίας Αθηνών, στην ποίηση.

Το 1981 κυκλοφόρησαν από τις «Εκδόσεις Δεδεμάδη» εφτά τόμοι με διηγήματα και νουβέλες του, που είχαν βασιστεί στα εγκληματολογικά αρχεία και χρονικά τής Ελληνικής Χωροφυλακής τής 25ετίας 1955-1980 με το γενικό τίτλο «Εγκλήματα στην Ελλάδα». Τα «Εγκλήματα στην Ελλάδα» είναι τα πρώτα που εισάγουν στην αστυνομική λογοτεχνία υποθέσεις που άπτονται των εγκληματολογικών χρονικών και παρουσιάζουν ρεαλιστικά την πορεία για την εξιχνίασή τους. Τρεις από τους τόμους επανακυκλοφόρησαν το περασμένο καλοκαίρι με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ τού Σαββάτου».

Έχει εκδώσει συνολικά 16 βιβλία:

«ΛΟΓΟΣ πρώτος» – ποίηση (1981)

«ΛΟΓΟΣ δεύτερος» – ποίηση (1984)

«ΛΟΓΟΣ τρίτος» – ποίηση (1999)

«ΛΟΓΟΣ και αιτία για ένα ταξίδι» – ποίηση (2001)

«ΛΟΓΟΣ και αιτία για μια σιωπή» – ποίηση (2001)

«ΛΟΓΟΣ και αιτία για μια θύμηση» – ποίηση (2011)

«Μου πες να κουρευτώ και κουρεύτηκα» – μυθιστόρημα – Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (2002)

«Κρυφοί έρωτες» – μυθιστόρημα – Εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ (2004)

«Ζωές στο κόκκινο» – μυθιστόρημα (2010) Εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: βιβλίο
SHARE:

24Media Network