Πέτρος Φιλιππίδης: Όταν έλεγε πως κλείνει την πόρτα στο καμαρίνι του μόνο για “κοπελίτσες”

Πέτρος Φιλιππίδης: Όταν έλεγε πως κλείνει την πόρτα στο καμαρίνι του μόνο για “κοπελίτσες”
Giannis Karamanis / SOOC

To 2016 o Πέτρος Φιλιππίδης έλεγε χιουμοριστικά πώς "κλείνει την πόρτα στο καμαρίνι του αν έρθει καμια κοπελίτσα". Πέντε χρόνια μετά αποδείχθηκε πως δεν ήταν χιούμορ

Απο τότε που άρχισαν να ανοίγουν τα στόματα με το #metoo οι καταγγελίες των ηθοποιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη. Συνάδελφοί του τον κατήγγειλαν για κακοποιητική συμπεριφορά ενώ τρεις καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για σεξουαλική κακοποίηση τον έστειλαν στις φυλακές Τρίπολης. Ένας βιασμός και δύο απόπειρες. Αυτές ειναι οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Ιούλιο. Τις ίδιες κατηγορίες του αποδίδει ο εισαγγελέας, ζητώντας να παραπεμφθεί σε δίκη με την τελική απόφαση να αναμένεται απο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Κλάμα και οδυρμός από τον ίδιο που αρνείται όλες τις κατηγορίες. “Οι καταγγελίες ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας τους” έλεγε για τις ηθοποιούς, χωρίς να καταφέρει να πείσει κανέναν. Πώς άλλωστε θα μπορούσε να το κάνει όταν από το υλικό της δικογραφίας, τις μαρτυρίες αλλά και υποθέσεις οι οποίες έχουν πλέον παραγραφεί, προέκυψε ότι χρησιμοποιούσε το όνομά του στον καλλιτεχνικό χώρο προκειμένου να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορέξεις, ενώ σε περιπτώσεις που τα φερόμενα θύματά του αρνούνταν να τον ικανοποιήσουν, ακολουθούσε εκδικητική πολιτική αποκλείοντάς τις από δουλειές;

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν κατάφερε τελικά να κρυφτεί πίσω απο τις πλάκες και το χιούμορ που (ίσως) διέθετε. Όσο κι αν προσπαθούσε να το κάνει με περισσό θράσος σε συνεντέυξεις του, όπως αυτή του 2016 στον ΙΑΝΟ.

– Πολλοί ηθοποιοί λένε οτι “ο Φιλιππίδης έχει την πόρτα στο καμαρίνι του ανοιχτή για εμας”

– Α, ναι… κι άμα έρθει καμιά κοπελίτσα την κλείνω (γέλια)… είναι και η γυναίκα μου εδώ (ξανά γέλια), έλεγε ο άλλοτε πρωταγωνιστής για να συνεχίσει σε ύφος μεταξύ σοβαρού και αστείου:“Αυτό ποτέ στη δουλειά, αλλού”.

Ίσως ο ξερόβηχας στο τέλος, να έκρυβε μια αλήθεια που έμελλε να αποκαλυφθεί πέντε χρόνια αργότερα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα