Πέτρος Φιλιππίδης: “Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή” – Τα πρώτα λόγια στην Τρίπολη

Πέτρος Φιλιππίδης: “Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή” – Τα πρώτα λόγια στην Τρίπολη
Η έξοδος του Πέτρου Φιλιππίδη από τη ΓΑΔΑ Giannis Karamanis / SOOC

Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Το σκεπτικό της Δικαιοσύνης που οδήγησε στην προφυλάκιση του.

“Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή”. Αυτή ήταν σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η απάντηση του Πέτρου Φιλιππίδη, προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Τρίπολης, όταν ρωτήθηκε αν είναι καλά.

Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στις φυλακές Τρίπολης, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης για προσωρινή κράτηση. Πέρασε μόνος του την πρώτη νύχτα, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλά και θα παραμείνει σε καραντίνα για άλλη μια εβδομάδα.

Το σκεπτικό της απόφασης

Πράξεις που τελέστηκαν με «ιδιαίτερη σκληρότητα» από έναν άνθρωπο που κατείχε «θέση εξουσίας» διέγνωσαν εισαγγελέας και ανακρίτρια, καταλήγοντας πως ο Πέτρος Φιλιππίδης έπρεπε να προφυλακιστεί.

Ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης, που εδώ και μερικές ώρες κατοικοεδρεύει στις φυλακές Τρίπολης, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, ενώ από τη δικογραφία η Δικαιοσύνη «είδε» σοβαρές ενδείξεις ενοχής.

Μπορεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να κατάφερε να αποφύγει το κυνηγητό από τις τηλεοπτικές κάμερες – αφού η απολογία του έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, ενώ τελικά δεν επέστρεψε την επομένη στην Ευελπίδων για το φυλακιστήριο όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό- αλλά δεν κατόρθωσε να ξεφύγει από τη φυλακή.

Αυτό το σενάριο φαίνεται πως δεν το είχε υπολογίσει ο γνωστός κωμικός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση για την προφυλάκιση του, φέρεται να αιφνιδιάστηκε, ενώ το μόνο που κατόρθωσε να πει ήταν “Ευχαριστώ πολύ”.

Οι λόγοι προφυλάκισης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τις ίδιες πηγές, κρίθηκε προφυλακιστέος αφού παραμένει ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Συγκεκριμένα, ελήφθη υπόψην τόσο το χρονικό διάστημα που φέρεται να έδρασε ο Πέτρος Φιλιππίδης -τουλάχιστον από το 2008 έως το 2014- όσο και το γεγονός ότι κατηγορείται για περισσότερες από μια πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σημασία έπαιξε και ο ρόλος του Πέτρου Φιλιππίδη ως σκηνοθέτη – θιασάρχη, γιατί κρίθηκε ότι εκμεταλλεύθηκε τη θέση εξουσίας που κατείχε. Του αποδίδεται δε, «ιδιαίτερη σκληρότητα κατά την τέλεση των πράξεων» λέγοντας ότι δεν κάμφθηκε ούτε πτοήθηκε την ώρα της πράξης του, παρά τις έντονες αντιδράσεις των γυναικών οι οποίοι αμύνθηκαν στην επίθεσης του.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι μπορεί το τελευταίο διάστημα ο ηθοποιός να έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας επαγγελματικά και κοινωνικά, αλλά ανακρίτρια και εισαγγελέας θεωρούν ότι εάν επανέλθει στην ενεργό δράση θα διαπράξει νέα αδικήματα.

Επίσης, όπως αναφέρεται, επιβαρυντικό στοιχείο ήταν και το ότι οι δύο καταγγέλλουσες για τις ισάριθμες απόπειρες βιασμού δεν παρεκκλίναν σε κανένα στάδιο της έρευνας ως προς το περιεχόμενο των καταθέσεων τους. Είχαν δε προτείνει και μάρτυρες για την επίρρωση των ισχυρισμών τους, οι οποίοι πράγματι κατέθεσαν όσα είχαν βιώσει εκείνη την περίοδο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version