Πίσω στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Πίσω στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Συνεχίστηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου 2013, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορούμενών του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Έλαβε εξιτήριο ύστερα από νοσηλεία περίπου δύο εβδομάδων

Πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού έχει επιστρέψει ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, αφού το Νοσοκομείο Αττικό όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος για περίπου δύο εβδομάδες, του έδωσε εξιτήριο.

Η απόφαση ελήφθη την περασμένη Παρασκευή και πλέον ο καταδικασθείς για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος επέστρεψε στο κελί του. Όπως δήλωσε σχετικά ο εκ των συνηγόρων του, Λεωνίδας Κοτσαλής, “με απόφαση των θεραπόντων ιατρών του Α.Α. Τσοχατζόπουλου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν, ολοκληρώθηκε η παραμονή του πρώην Υπουργού στην Αγγειοχειρουργική Κλινική και εντός της ημέρας θα μεταχθεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού”.

Άγνωστο παραμένει -όπως υποστηρίζει το περιβάλλον του- αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα μεταχθεί αύριο στο Μέγαρο του Εφετείου της Αθήνας, καθώς δεν αποκλείεται να απολογηθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, εάν η κατηγορούμενη δεν είναι σε θέση να προσχωρήσει σε απολογία σειρά έχει ο πρώην Διευθυντής Εξοπλισμός του ΥΠΕΘΑ, Ιωάννης Σμπώκος.

Υπενθυμίζεται ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο πρόσφατα απέρριψε την τέταρτη κατά σειρά αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του πρώην υπουργού, με το σκεπτικό ότι ο κατηγορούμενος πράγματι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, όμως η συνέχιση της κράτησής του δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα