Πλημμύρα στην Μάνδρα: Προκαταρκτική εξέταση για διαρροή της κλήτευσης υπόπτων στα ΜΜΕ

Πλημμύρα στην Μάνδρα: Προκαταρκτική εξέταση για διαρροή της κλήτευσης υπόπτων στα ΜΜΕ
Ο Άρειος Πάγος Eurokinissi

Η απόφαση ελήφθη μετά από αναφορά υπόπτου προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στον οποίο διαμαρτυρήθηκε για τη δημοσιοποίηση της κλήτευσης

Προκαταρκτική εξέταση για το ποιος έδωσε πληροφορίες στον Τύπο για την κλήτευση υπόπτων στην υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητά να ερευνηθεί ποινικά ποιος ενημέρωσε σχετικά τους δημοσιογράφους και κατ’ επέκταση το κοινό, ζητώντας μάλιστα να ελεγχθεί η ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη μετά από αναφορά υπόπτου προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που της κοινοποιήθηκε, στην οποία διαμαρτυρήθηκε για τη δημοσιοποίηση της κλήτευσης.

Νομικοί σχολίαζαν ότι η απόφαση για τη διενέργεια ποινικής έρευνας που αφορά σε δημοσιοποίηση μιας είδησης που αφορά στη φονική πλημμύρα με 23 νεκρούς γεννά πολλά ερωτήματα. Σε κάθε περίπτωση, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παραγγελθεί από την εισαγγελέα ΑΠ αντίστοιχη έρευνα για παρόμοια περιστατικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα