Βιβλική καταστροφή στη Ν.Πέραμο- Δραματικές ώρες για εγκλωβισμένους οδηγούς

Βιβλική καταστροφή στη Ν.Πέραμο- Δραματικές ώρες για εγκλωβισμένους οδηγούς

Έκκληση της Πυροσβεστικής στους πολίτες να μην κυκλοφορούν- Περισσότερες από 200 κλήσεις για βοήθεια - Σπεύδουν δυνάμεις από Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Αθήνα - Προβλήματα στην Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θήβας - Κλειστά τα σχολεία της περιοχής

Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι της Νέας Περάμου και της Μάνδρας καθώς η κακοκαιρία που πλήττει από τη νύχτα την περιοχή έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές: Χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ οδηγοί που έχουν βρεθεί στη δίνη της ‘Ευριδίκης”, περνούν δραματικές ώρες, εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους. Μάλιστα, οδηγοί φορτηγών υποχρεώθηκαν να ανέβουν στις οροφές των οχημάτων τους για να σωθούν.

Από περίπου τις 3.30′ τα ξημερώματα έως τις εννέα το πρωί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 200 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απάντληση υδάτων. Σε αρκετές περιπτώσεις οιι πυροσβέστες επιχείρησαν εγκαίρως και αποτελεσματικά για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Η Πυροσβεστική πάντως απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους όσο διαρκούν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ζητά από όσους έχουν άμεση ανάγκη να μετακινηθούν για λόγους υγείας, να καλούν την Υπηρεσία για να τους μεταφέρει.  Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό στο 39ο χλμ της περιοχής της Νέας Περάμου. Προβλήματα εντοπίζονται και στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται στο 32ο χλμ. μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ από το 33ο χλμ μέχρι το 34ο χλμ διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

 

Παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία και των δύο ρευμάτων της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας στο ύψος της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας.

Βίντεο από τη Μάνδρα Αττικής:

Η Πυροσβεστική έκανε έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.

Νωρίτερα, οδηγός που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε πως ήταν εγκλωβισμένος από τις 05.00 το πρωί. Ο οδηγός κινείτο στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση.

Αυτοκίνητο παρασύρεται από χείμαρρο λάσπης:

Φωτογραφίες της Εύας Μαρινάκη από το Facebook:

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, “το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο. Είναι σαν κοίτη ποταμού”, πρόσθεσε.

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο, απεγκλωβίζοντας τους οδηγούς δύο άλλων οχημάτων, που είχαν κολλήσει. Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή “Νεράκι”. Εγκλωβισμένοι υπάρχουν και σε σπίτια με την κινητοποίηση των Αρχών να είναι πολύ μεγάλη.

Αυτήν τη στιγμή σπεύδουν όλα τα πυροσβεστικά οχήματα της Ελευσίνας, των Μεγάρων καθώς και τέσσερα από την Αθήνα.


Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Ι. Βασιλείου ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ότι τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα.

Δείτε εικόνες από την περιοχή και τις δηλώσεις του δημάρχου Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη:

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα