Πλωτά φράγματα για την αντιμετώπιση των μεδουσών στον Κορινθιακό

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συμμετοχή του Σ.Π.Ο.Α.Κ.

Το θέμα με τις μέδουσες είναι μείζον για τις περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου. Τα δύο τελευταία χρόνια και κυρίως πέρυσι, το φαινόμενο όχι μόνο ήταν έντονο, αλλά και αποτρεπτικό για τους λουόμενους, προκειμένου να απολαύσουν το μπάνιο τους, ενώ τεράστιο θέμα υπήρξε με την επισκεψιμότητα στις περιοχές και εν γένει με τον εμπορικό τζίρο.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έχουν γίνει ημερίδες και συσκέψεις, με την τελευταία να πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Εκεί παρέστησαν ο πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. (Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου) Σταμάτης Χαλβατζής και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Νίκος Βαλαούρας (αντιδήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας), Στέλιος Σαλαπατάρας (Δ.Σ Λεβαδέων), Ντίνος Τυρηνόπουλος (Δ.Σ. Θηβαίων).

Ο πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. ενημέρωσε τους παριστάμενους για όλες τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που έγιναν εκ μέρους του Συνδέσμου το τελευταίο διάστημα για το θέμα αυτό, καθώς και για την προσπάθεια που καταβάλλει για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, της τοποθέτησης πλωτού φράγματος σε παραλία του Κορινθιακού, μετά την σχετική τροποποίηση του νόμου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί στην πράξη εάν διασφαλίζεται η προστασία των λουομένων.

Σε περίπτωση δε που αυτό καταστεί δυνατό και υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, ο Σύνδεσμος εισηγήθηκε την εξεύρεση τρόπου χρηματοδότησης τέτοιων πλωτών φραγμάτων εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και τη διευκόλυνση των υπηρεσιών της Περιφέρειας προς τους ενδιαφερόμενους, για την επίσπευση της διαδικασίας αδειοδότησης.

Την ευρεία σύσκεψη συγκάλεσαν από κοινού η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Κατσαγούνος Ευάγγελος με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Αναστασίου Γεωργίου και του αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περγαντά Ιωάννη, καθώς και του προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Αγνιάδη Παναγιώτη και του αντιδημάρχου Θηβαίων Αναστασίου Καμούτση και υπηρεσιακών παραγόντων.

σύσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συμμετοχή του Σ.Π.Ο.Α.Κ.
σύσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συμμετοχή του Σ.Π.Ο.Α.Κ.

ADVERTISING

SHARE: