Ποινή φυλάκισης στον Στέλιο Διονυσίου για το επεισόδιο με αστυνομικό

Ο τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018. Στον τραγουδιστή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της εξύβρισης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απείθειας μετά από επεισόδιο που είχε με τροχονομό. Ο αστυνομικός κατέθεσε μήνυση σε βάρος του υποστηρίζοντας ότι τον χτύπησε με τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του όταν δεν του επέτρεψε να περάσει από την κορδέλα που είχε τοποθετηθεί για να κλείσει η Βασιλίσσης Σοφίας.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018. Στον τραγουδιστή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της εξύβρισης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απείθειας μετά από επεισόδιο που είχε με τροχονομό. Ο αστυνομικός κατέθεσε μήνυση σε βάρος του υποστηρίζοντας ότι τον χτύπησε με τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του όταν δεν του επέτρεψε να περάσει από την κορδέλα που είχε τοποθετηθεί για να κλείσει η Βασιλίσσης Σοφίας. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο τραγουδιστής κρίθηκε ένοχος για απλή σωματική βλάβη αστυνομικού

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον τραγουδιστή Στέλιο Διονυσίου για το επεισόδιο με αστυνομικό, που εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, όταν ο καλλιτέχνης προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του σε δρόμο που είχε κλείσει η Τροχαία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον τραγουδιστή για απλή σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση και απείθεια, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό τού πρότερου έντιμου βίου.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν τόσο ο μηνυτής αστυνομικός, όσο και ο καλλιτέχνης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το βράδυ της Τρίτης 30 Ιανουαρίου στη συμβολή της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Δορυλαίου, η Τροχαία είχε κλείσει προσωρινά τον δρόμο με κορδέλα και ο τραγουδιστής που όπως όλα δείχνουν είχε "κολλήσει στην κίνηση", εκνευρίστηκε, έκοψε την κορδέλα της Αστυνομίας, διαπληκτίστηκε με τους αστυνομικούς και στην προσπάθειά του να περάσει με το αυτοκίνητο, χτύπησε με τον καθρέπτη του αυτοκινήτου στο χέρι έναν τροχονόμο.

Ο τραγουδιστής ισχυρίστηκε πως αισθάνθηκε αδιαθεσία και προσπαθούσε να φτάσει στο νοσοκομείο, όμως οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο, έχοντας κλείσει τον δρόμο για λόγους ασφαλείας, δεν τον άφηναν να περάσει. Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν τραυμάτισε κανένα αστυνομικό, ούτε έκοψε την κορδέλα της αστυνομίας, όπως αναφέρουν οι αρχές. Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Διονυσίου πέρασε τη νύχτα στο τμήμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Στέλιος Διονυσίου παρέσυρε τροχονόμο στη Βασ. Σοφίας

Στέλιος Διονυσίου: Ήθελα να πάω στο νοσοκομείο και δεν με άφηναν, δεν χτύπησα αστυνομικό

Στέλιος Διονυσίου: Με μήνυση κατά του τροχονόμου απαντά ο τραγουδιστής

Στέλιος Διονυσίου: Στις 9 Φεβρουαρίου η δίκη του

ADVERTISING

SHARE: