Ποινική δίωξη σε μέλος της Χρυσής Αυγής για τους “φούρνους” Πακιστανών

Ποινική δίωξη σε μέλος της Χρυσής Αυγής για τους “φούρνους” Πακιστανών

Ποινική δίωξη κατά του Αλέκου Πλωμαρίτη της Χρυσής Αυγής για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου. Οι δηλώσεις του για "φούρνους" Πακιστανών στο βρετανικό Channel 4 προκάλεσαν την παρέμβαση Εισαγγελέα

Ποινικά υπόλογο για παράβαση του αντιρατσιστικού ο υποψήφιος στη Α’ Αθήνας με τη Χρυσή Αυγή Αλέκος Πλωμαρίτης.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της “Αυγής” , οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του on camera για τους Πακιστανούς που “θα τους κάνουμε σαπούνια και με τα δόντια τους θα κάνουμε κομπολόγια” προκάλεσαν τα αντανακλαστικά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που έδωσε μάλιστα τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην προκαταρκτική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ανέδειξαν όμως και κάτι ακόμα. Τα τραγικά κενά της αντιρατσιστικής νομοθεσίας καθώς, παρά την έκρηξη του ρατσιστικού μίσους που πυροδοτεί το ναζιστικό κόμμα, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στο προβεβλημένο στέλεχός της είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Προ μηνών, τα πλάνα από το ντοκιμαντέρ του Έλληνα κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση, που ακολουθούσε πέρυσι το καλοκαίρι επί ένα μήνα μέλη της Χρυσής Αυγής και τα οποία προβλήθηκαν από το βρετανικό κανάλι Channel 4, προκάλεσαν σοκ.

Στις εικόνες εμφανιζόταν ο Αλέξανδρος Πλωμαρίτης να καταφέρεται χυδαία κατά των αλλοδαπών υποστηρίζοντας ότι “για την οικονομική κρίση ευθύνονται οι λαθρομετανάστες”.

Έκανε λόγο για “3 εκατομμύρια χαραμοφάηδες, που μας πίνουν το νερό, μας τρώνε το φαΐ και αναπνέουν τον αέρα τον δικό μας τον ελληνικό και μας σκοτώνουν”.

Μεταξύ, άλλων χρησιμοποίησε για τους μετανάστες χαρακτηρισμούς, όπως “πρωτόγονοι”, “υπάνθρωποι” και “μιάσματα”. “Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους”, ακουγόταν μεταξύ άλλων στο βίντεο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα