Ποινική δίωξη σε βάρος του Πέτρου Κωστόπουλου

Ποινική δίωξη σε βάρος του Πέτρου Κωστόπουλου
ΑΘΗΝΑ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Τι αποφάσισε ο αρμόδιος εισαγγελέας για τον Πέτρο Κωστόπουλο, σχετικά με τη μη καταβολή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο Δημόσιο

Για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν «μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο» και «μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ», ύψους περίπου 350.000 ευρώ, διώκεται ο πρώην εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο ο κατηγορούμενος θα ζητήσει προθεσμία για τη δίκη του. Ο κ. Κωστόπουλος αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε το πρωί στην Ασφάλεια, από το χρέος που του καταλογίζεται, τα 200.000 ευρώ προκύπτουν από μη καταβληθέντα μισθώματα της εταιρίας ΙΜΑΚΟ, τα οποία ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε εκχωρήσει στην εφορία. Το υπόλοιπο ποσό των περίπου 150.000 ευρώ είναι χρέος στο ΙΚΑ από μη καταβληθείσες εισφορές που, κατά τον εκδότη, αφορούν την περίοδο που οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας (σ.σ. λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων) και είχε ήδη προχωρήσει στη δικαστική διαδικασία για να κηρύξει πτώχευση η ΙΜΑΚΟ.

Υποστηρίζει, επίσης, ο κατηγορούμενος ότι το επίμαχο χρέος πρόκειται να το ρυθμίσει.

Η πλευρά του πρώην εκδότη τονίζει ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 τα συνολικά χρέη της εταιρίας ήταν 6,5 εκατ. ευρώ, ποσό που -πλην του επίμαχου για το οποίο διώκεται σήμερα- φέρεται να εξόφλησε με χρήματα που εξασφάλισε από την πώληση δυο σπιτιών του και του ραδιοφωνικού σταθμού «Σφαίρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα