Πολλαπλή χρήση θα έχει η κάρτα ηλεκτρονικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ, στη Θεσσαλονίκη και σε μουσεία

Πολλαπλή χρήση θα έχει η κάρτα ηλεκτρονικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ, στη Θεσσαλονίκη και σε μουσεία

Νέα δεδομένα αναφορικά με τη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της αντίστοιχης κάρτας, παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης

Μιλώντας σήμερα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αποκάλυψε μεταξύ των άλλων ότι η κάρτα του ΟΑΣΑ θα έχει πολλαπλή χρήση.

«Έχουμε συνεννοηθεί και με άλλους Οργανισμούς για να είναι συμβατές οι κάρτες και ο στόχος μας είναι να βγει διαγωνισμός άμεσα για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Σε λίγο καιρό το μετρό θα είναι σε λειτουργία, τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ίδια συμβατή κάρτα. Την κάρτα θα την έχουμε και στον προαστιακό. Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είμαστε σε διαπραγματεύσεις, συζητήσαμε με την υπουργό Πολιτισμού να υπάρχει συμβατή κάρτα και για τα μουσεία,» επισήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Όσον αφορά την έκδοση των καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι τις 5 Νοεμβρίου υπάρχει παράταση για τη χρήση της χάρτινης του μηνός Οκτωβρίου για όσους περιμένουν στις ουρές για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου για όσους έχουν στείλει ταχυδρομικώς τα δικαιολογητικά τους και περιμένουν να τους αποσταλεί.

«Έχουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βγουν 250.000 κάρτες περίπου, σε αυτό το διάστημα ό,τι και να κάνει κανείς θα έχει ουρές, θα έχει μια μικρή ταλαιπωρία. Να ζητήσουμε συγνώμη σε όποιον έχει ταλαιπωρηθεί, έχουμε βρει εναλλακτικό τρόπο να μην περιμένει κάποιος ούτε ένα λεπτό. Μπορεί να αφήσει ένα φάκελο με το όνομα και τη διεύθυνσή του και τα στοιχεία που ζητάνε και μια φωτογραφία και να βγει η κάρτα να ταχυδρομηθεί στο σπίτι,», ανέφερε ο υπουργός.

Καταλήγοντας, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι στις αρχές Νοεμβρίου θα λειτουργήσουν και οι μπάρες στους σταθμούς του μετρό, με τους πολίτες να περνούν χρησιμοποιώντας είτε ηλεκτρονικό εισιτήριο είτε την ηλεκτρονική κάρτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα