Πωλούσαν "μαϊμού" προϊόντα μέσω διαδικτύου

απομιμητικά προϊόντα

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διακίνηση πλήθους απομιμητικών προϊόντων, μέσω διαδικτύου - Κατασχέθηκαν 3.850 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ κ.α.

Συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία, σε περιοχή της Ξάνθης, τέσσερις Έλληνες, δύο άντρες και δύο γυναίκες , καθώς διακινούσαν πλήθος απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, μέσω διαδικτύου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση - κατά περίπτωση - της νομοθεσίας σχετικά με τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, περί σημάτων καθώς και για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της αντίστασης.

Όπως διακριβώθηκε από την έρευνα οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει σελίδες σε δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τουλάχιστον από το 2015, μέσω των οποίων προωθούσαν απομιμητικά προϊόντα, χαρακτηρίζοντας αυτά ως «πιστή αντιγραφή των γνησίων» και «ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ σε άριστη ποιότητα».

Οι παραγγελίες των προϊόντων γίνονταν είτε τηλεφωνικά είτε μέσω διαδικτύου και η αποστολή στους πελάτες εντός και εκτός Ελλάδος, γινόταν με εταιρείες ταχυμεταφορών και ψευδή στοιχεία αποστολέα, ενώ σε ό,τι αφορά τις πληρωμές γίνονταν με αντικαταβολή ή κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό.

Κατά την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία των συλληφθέντων και σε δύο Ι.Χ. φορτηγά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 3.850 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων - ρουχισμός, τσάντες, πορτοφόλια, ρολόγια κ.α.

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών από τις παθούσες εταιρείες, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, υπερβαίνει το 1.612.337 ευρώ. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

μαϊμού προϊόντα
μαϊμού προϊόντα
μαϊμού προϊόντα
μαϊμού προϊόντα
απομημητικά προϊόντα
απομημητικά προϊόντα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έγκλημα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξαρθρώθηκε νέα σπείρα διαρρηκτών που ρήμαζε τα νότια προάστια

Στα χέρια της Αστυνομίας οι διαρρήκτες που είχαν ρημάξει τα σπίτια στη Γλυφάδα

Συλλήψεις στη Δυτική Αττική - Κατασχέθηκαν εκατοντάδες φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα

ADVERTISING

SHARE: