Πολυτεχνείο: Άσχετοι με τα επεισόδια οι συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη

Πολυτεχνείο: Άσχετοι με τα επεισόδια οι συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια μετά την πορεία για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου INTIME

Ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν σε βάρος συλληφθέντων που δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια στο ΑΠΘ που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Άσχετοι με τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (17/11) στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της 49ης επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, φαίνεται πως είναι οι πέντε συλληφθέντες.

Κανένας δεν συνελήφθη για διατάραξη κοινής ειρήνης, για κατοχή και ρίψη μολότοφ και για άλλα σχετικά αδικήματα. Σήμερα οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ενώ οι δικογραφίες σχηματίστηκαν από διαφορετικά αστυνομικά τμήματα.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης άσκησε εις βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι 5 συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη οπλοφορία καθώς πάνω τους βρέθηκαν μαχαίρια και σουγιάδες, κατά τους ελέγχους της αστυνομίας γύρω από το ΑΠΘ και σε άλλες περιοχές της πόλης. Ο ένας είναι Αλβανός και προέκυψε ότι έμενε παράνομα στην χώρα.

Όλοι τους παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος των πορειών, ομάδες ατόμων ευρισκόμενες εντός των χώρων του Α.Π.Θ. κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους προέβησαν σε ρίψεις πετρών, φωτοβολίδων, καθώς και μολότοφ εναντίον των παρευρισκόμενων αστυνομικών δυνάμεων.

Επεισόδια μετά την πορεία για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου INTIME

Συνολικά, προσήχθησαν 87 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 5 και σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα