Στις 14 οι συλλήψεις μετά τα επεισόδια στις Σκουριές. Τραυματίες αστυνομικοί

Στις 14 οι συλλήψεις μετά τα επεισόδια στις Σκουριές. Τραυματίες αστυνομικοί
Φωτογραφία αρχείου

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το δάσος των Σκουριών από κάτοικους και φορείς της ευρύτερης περιοχής. Επεισόδια με χημικά. Στις 21 οι προσαγωγές και 14 οι συλλήψεις

Δεκατέσσερα άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων της Κυριακής στο δάσος των Σκουριών στη Χαλκιδική.

Ένας εκ των συλληφθέντων αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, καθώς φέρεται να έχει πετάξει διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Τελικά οι 14 παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Σε βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στάση, αντίσταση και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, οι συλληφθέντες, ηλικίας από 18 έως 66 ετών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής, από το οποίο πήραν αναβολή για να δικαστούν την προσεχή Πέμπτη.

Ταυτόχρονα, το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους. 

Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου για παροχή πρώτων βοηθειών. Τραυματισμοί αναφέρθηκαν και από πλευράς διαδηλωτών.

Επιπλέον, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από αστυνομικό.

Το χρονικό

Συνεχίστηκαν και χτες Κυριακή οι αντιδράσεις για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Κάτοικοι και φορείς της πόλης συγκεντρώθηκαν και έκαναν πορεία μέχρι το δάσος των Σκουριών το απόγευμα της Κυριακής, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Όταν έφτασαν χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία στο σημείο Χοντρό Δέντρο και τη δεύτερη να κατευθύνεται προς το δάσος.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά από έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς το δασαρχείο Αρναίας σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να υπογραφεί πρωτόκολλο εγκατάστασης και υλοτόμησης με την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” για την υλοτόμηση δάσους στις Σκουριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το απόγευμα ξεκίνησαν επεισόδια και γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα