Δακρυγόνα σε συνταξιούχους

Δακρυγόνα σε συνταξιούχους

Συλλαλητήριο συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας. Τι ζητούν από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα (Vids)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποίησαν οργανώσεις συνταξιούχων, αντιδρώντας στον νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων.

Όπως επισημαίνουν, έχουν συνεισφέρει για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, όλα αυτά τα χρόνια ως εργαζόμενοι, εκατομμύρια ευρώ τονίζοντας ότι όσοι κατακρεουργούν τις επικουρικές τους συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα θα τους γράψει η ιστορία με μαύρα χρώματα.

Συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις» ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, σημειώθηκε ένταση, όταν κάποιοι συνταξιούχοι επιχείρησαν να αναποδογυρίσουν την κλούβα των ΜΑΤ, που ήταν σταθμευμένη, ώστε να κλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.


ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο

«Μια ημέρα μετά την κυβερνητική φιέστα στην Καισαριανή, που είχε προφανή στόχο να δώσει άλλοθι “αριστεροσύνης” και να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίθεση με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους και ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, καταλήγοντας: «αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι – χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα που διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα