Πόρτο Χέλι: Η μαρτυρία για σκάφος-βέλος ανάμεσα στις βάρκες και το καταδιωκτικό που είχε δοθεί “δανεικό”

Πόρτο Χέλι: Η μαρτυρία για σκάφος-βέλος ανάμεσα στις βάρκες και το καταδιωκτικό που είχε δοθεί “δανεικό”
Σύγκρουση ταχύπλοου με αλιευτικό σκάφος αργά χθές το βράδυ στην περιοχή θυνί στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.Δυο νεκροί από την βύθιση του αλιευτικού και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη, Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο εισαγγελέας Ναυπλίου απήγγειλε στον 44χρονο κατηγορίες για διατάραξη συγκοινωνιών, για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Ερμιονίδας κάνει έκκληση για ενίσχυση των δυνάμεων. Σε κρίσιμη κατάσταση ακόμη η γυναίκα-τραυματίας, αδερφή των δύο θυμάτων.

Απολογήθηκε ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε την Παρασκευή το βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα.

Ο 44χρονος Γάλλος αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση του κάθε μήνα στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Βέλγιο και την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας Ναυπλίου του απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη συγκοινωνιών, για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Ερμιονίδας κάνει έκκληση για ενίσχυση των δυνάμεων.

“Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε υποβάθμιση των δύο υπολιμεναρχείων σε τμήματα. Ακόμη και το σκάφος καταδίωξης είχε δοθεί στην Αίγινα με αποτέλεσμα να μην έχουμε σκάφος καταδίωξης εδώ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόληψη και αστυνόμευση στην περιοχή” είπε ο Δ. Σφυρής, δήμαρχος Ερμιονίδας.

“Το σκάφος δεν το είχαμε εδώ γιατί το αρμόδιο υπουργείο το “δάνεισε” για τις ανάγκες της Αίγινας”.

Ο κ. Πλακιωτάκης, αρμόδιος υπουργός, δήλωσε χθες πως οι περιοχές αυτές θα ενισχυθούν. “Το θέμα είναι πως εκ των υστέρων γίνονται πράγματα, τώρα είχαμε πάλι αυτή την τραγωδία”, απάντησε ο κ. Σφυρής.

Εν τω μεταξύ, ο Αντώνης Ρεβύθης, που βούτηξε στα νερά της περιοχής, όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, μίλησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, δηλώνοντας “να σας πω τι χτυπήματα είχαν, είναι μακάβριο να σας πω τι χτυπήματα είχαν”, περιγράφοντας με αυτόν τον τρόπο τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος, που απολογείται σήμερα, “κοίταξε να αποφύγει το Λιμεναρχείο, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο”, ενώ αποκάλυψε ότι, μερικές ώρες πριν από το δυστύχημα, το ταχύπλοο κινούνταν στην ίδια περιοχή με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

“Το μοιραίο ταχύπλοο το είδα τη συγκεκριμένη ημέρα κοντά στην Κοιλάδα υπάρχει ένα νησί. Πέρασε πάρα πολύ κοντά μου πάσα δυνάμει που εκεί είναι δίαυλος, ψαρεύουν άνθρωποι, είναι βαρκάκια μικρά”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεβύθης.

Η 60χρονη πολυτραυματίας νοσηλεύεται στον Άγιο Σάββα.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά μέχρι στιγμής, η κατάσταση της γυναίκας κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, όπως εκτιμούν οι γιατροί. Ωστόσο, μια θετική εξέλιξη στην υγεία της δεν έχει αποκλειστεί, καθώς η αξονική τομογραφία, στην οποία υποβλήθηκε, έδειξε ότι είναι σταθεροποιημένη η κατάστασή της. Η γυναίκα φέρει τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα, τα οποία προκλήθηκαν κατά τη σύγκρουση των δυο σκαφών.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version