Πως προέκυψε το δέντρο και το σανδάλι στις έρευνες για τον Μπεν

Πως προέκυψε το δέντρο και το σανδάλι στις έρευνες για τον Μπεν
Έρευνες σε χώρο ελαιώνα στην Κω,σχετικά με την εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ που εξαφανίστηκε το 1991, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016. Η έρευνα βασίζεται σε νέες πληροφορίες που ήρθαν στο φως τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με το σχεδιο αναμένεται να ψάξουν ένα οικόπεδο πίσω από το σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια μετά τους ισχυρισμούς πως ο μικρός Μπεν μπορεί να συνεθλίβη κατά λάθος από έναν εκσκαφέα. Οι Άγγλοι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τον ελαιώνα στην Κω όπου πιστεύουν ότι μπορεί να βρουν τα λείψανα του μικρού Μπεν, λίγα μόνο μετρα μακριά από το αγρόκτημα όπου έμενε με την οικογένειά του. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Ένα δέντρο που φυτεύτηκε στην περιοχή μετά την εξαφάνιση του Μπεν έχει τραβήξει την προσοχή των Βρετανών αστυνομικών

Με βασικό πειστήριο, μία φωτογραφία Βρετανού δημοσιογράφου που τραβήχτηκε το 1991 από την περιοχή και το κτήμα που παραθέριζε η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ στην περιοχή “Ηρακλής” της Κω, προσπάθησαν να εντοπίσουν οι Βρετανοί αστυνομικοί τυχόν διαφορές με το σημερινό τοπίο.

Σύμφωνα με τους ίδιους και την ενημέρωση που παραχώρησαν στους δημοσιογράφους σήμερα, ένα δέντρο έχει τραβήξει την προσοχή της ερευνητικής ομάδας των αστυνομικών του Νότιου Γιορκσάιρ το οποίο φυτεύτηκε στο σημείο μετά την εξαφάνιση του Μπεν.

Εκεί θα επικεντρώσουν τις έρευνές τους τώρα οι Βρετανοί αστυνομικοί, αφού τα οστά που βρέθηκαν ανήκουν σε ζώα, όπως έχει προαναφερθεί, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών τους Εργαστηρίων για ένα κομμάτι ύφασμα που βρήκαν για το οποίο όμως οι Έλληνες αστυνομικοί εκφράζουν την έντονη δυσπιστία τους για το κατά πόσο θα μπορούσε να συνδεθεί με τον Μπεν αφού μετά από 25 χρόνια είναι σχεδόν αδύνατο να μην είχε αλλοιωθεί εντελώς.

Πρόσθετα, οι αστυνομικοί της Νότιου Γιορκσάϊρ επέτρεψαν σήμερα σε εκπροσώπους του Τύπου να “τραβήξουν” εικόνες από το σπίτι “φάντασμα” πια, στο οποίο πέρασε τις διακοπές της την μοιραία εκείνη εποχή, η οικογένεια Νίνταμ.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί με βάση μία ακόμα γνωστή φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο μικρός Μπεν πάνω σε ένα δίκυκλο, έχουν φτιάξει έναν αντίγραφο του πέδιλου που φορούσε, για να τα έχουν ως σύγκριση στην περίπτωση που εντοπιστεί η λευκή λαστιχένια σόλα ή το μεταλλικό κούμπωμα, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών.

Η ερευνητική ομάδα της Αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάϊρ αποτελείται από κλιμάκιο αστυνομικών, Βρετανού ανθρωπολόγου και αρχαιολόγου και οι έρευνες έχουν επιδοτηθεί από το βρετανικό Κράτος με ένα εκατομμύριο βρετανικές λίρες!

Τις έρευνες επιβλέπουν επίσης, δύο Έλληνες αστυνομικοί που επιτηρούν τον χώρο, μία Ελληνίδα αρχαιολόγος και η Ανακρίτρια Κω.

Υπενθυμίζεται για άλλη μία φορά, ότι ο Βρετανός ανθρωπολόγος που βρίσκεται στο σημείο, έχει σκοπό να βυθίσει στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες -“καρότα” – όπως λέγονται, για τη συλλογή δειγμάτων χώματος που θα αναλυθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια των Βρετανών, μήπως τυχόν εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά που θα μπορούσαν μετά από κατάλληλη ανάλυση να δώσουν τυχόν απαντήσει έστω και μετά από 25 ολόκληρα χρόνια…

Πρόσθετα, υπενθυμίζεται, πως οι Βρετανοί αξιωματικοί της Αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάϊρ στη ουσία ερευνούν αυτή την στιγμή τον ίδιο χώρο που είχαν περάσει με ειδικό σκάνερ το 2012 και που τότε δεν είχε βρεθεί το παραμικρό.

Αντίστοιχες έρευνες στον Ελαιώνα είχε κάνει και η ΕΛ.ΑΣ. ακόμα και το 1991

Αυτό που δεν έχει ειπωθεί και είναι άξιο λόγο για την εξαγωγή συμπερασμάστων, είναι πως το έδαφος που πραγματοποιούνται οι έρευνες δεν είναι χέρσο, πρόκειται για ελαιώνα και έδαφος που έχει φρεζαριστεί και λυπανθεί πολλές φορές από το 1991 έως τώρα.

Αυτό πρακτικά για τους αστυνομικούς σημαίνει ότι εύκολα μπορούν να βρεθούν οστά ζώων, υφάσματα και αντικείμενα στους 15-30 πόντους που γίνονται και οι σημερινές έρευνες, αφού ότι υπήρχε στην επιφάνεια του εδάφους, από αντικείμενα και απορρίμματα έως νεκρά ζώα με το φρεζάρισμα ήρθε ακριβώς στο βάθος που προκύπτουν τα σημερινά “ευρήματα” και αυτό όχι πριν πολλά χρόνια.

Ύστερα, το 1991, την ίδια χρονιά δηλαδή που εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν στο κτήμα αυτό πήγαν αστυνομικοί και το ερεύνησαν με χωματουργικά μηχανήματα χωρίς να βρουν το παραμικρό.

Ανάλλογες ενέργειες μαρτυρούν συνταξιούχοι πια αστυνομικοί του νησιού, έχουν γίνει τουλάχιστον 10 φορές έκτοτε, έχει ερευνηθεί το διπλανό ρυάκι και ξεροπήγαδα που βρίσκονται σε πιο μακρινή απόσταση πάντα με αρνητικό αποτέλεσμα.

Πολλοί είναι οι αστυνομικοί που τονίζουν πάντως ότι ειδικά στις έρευνες του 2012 με τα υπερσύγχρονα σκάνερ που έφεραν μαζί τους οι Βρετανοί, ούτε με αυτά βρέθηκε κάτι, που θα μπορούσαν να εντοπίσουν σε μεγάλο βάθος κενά στις επιχωματώσεις και που θα μπορούσαν να δώσουν ένδειξη ύπαρξης σκελετού.

Ωστόσο, ακόμα και αν υπάρχουν επιφυλάξεις για την επιτυχία που μπορεί να έχει ή όχι του όλο εγχείρημα, από πλευράς Ελλήνων αστυνομικών, είναι προφανές ότι και εκείνοι εύχονται να βρεθεί κάτι και να δοθεί με όποιον τρόπο απάντηση στην ατελείωτη αγωνία και τον ατελείωτο πόνο της μητέρας του Μπεν, αλλά και σε μία ιστορία που έχει απασχολήσει πλήθος ανθρώπων τα τελευταία 25 χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα